marți, august 16, 2022

La mulți ani, Ivan Patzaichin!

by Redacția

În 1967 ajunge în secția de kaiac-canoe a Clubului Dinamo București, unde va realiza o carieră sportivă remarcabilă, care îl situează între cei mai valoroși canoiști din România și din lume. În cei peste 17 ani dăruiți sportului de performanță, datorită talentului său deosebit și perseverenței în pregătire, va domina activitatea competițională internă și internațională, obținând rezultate de excepție.

La mulți ani cu sănătate!26 noiembrie este ziua în care sărbătorim o legendă, un model al sportului românesc!

A câștigat peste 25 titluri de campion national. Este, de asemenea, multiplu campion balcanic și medaliat aproape la toate regatele internaționale la care a participat.

Prezent la 5 Olimpiade, deține recordul de participare în sportul kaiacului și canoei și se situează în grupul primilor sportivi ai țării cu cele 4 medalii olimpice de aur si 3 de argint.

A luat parte la 11 campionate mondiale, câștigând 22 de medalii, dintre care 8 de aur.

Palmaresul său, în urma participărilor la edițiile JO, CM și ale CE, însumează 30 de medalii (13 de aur, 7 de argint si 10 de bronz).

Primul sau titlu de olimpic a fost obtinut, la nici 19 ani, dupa aproape un an de pregatire, la JO din Mexic, in 1968 (C2-1000 m).

I s-au acordat titlurile de Maestru emerit al sportului ein 1968, Maestru international al sportului in 1982 si de Antrenor emerit in 1991. In 1990, CIO, prin presedintele sau Juan Antonio Samaranch, i-a conferit Ordinul Olimpic de argint. In anul 2000, a fost distins cu Ordinul national Serviciu Credincios in grad de ofiter si in 2008 cu Ordinul Meritul Sportiv, clasa I. In 2010 a primit Decoratia Regala ”Nihil Sine Deo”.

[themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”volei” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column][themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”handbal” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column]

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii