Ministrul Sportului: Cea mai mare mândrie a noastră este să purtăm tricolorul pe piept

Echipa Olimpică a României care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului Olimpic (FOTE), găzduit în Bosnia și Herțegovina de orașele Sarajevo și Sarajevo de Est, în perioada  9-16 februarie a fost prezentată la Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” din Izvorani.

Prezent la festivitate, Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat:

“Avem în faţa noastră 30 de sportivi care vor reprezenta România. Nu există cinste şi onoare mai mare decât să îţi reprezinţi ţara cu demnitate. Sunt convins că dumneavoastră veţi face acest lucru. În calitate de ministru al Tineretului şi Sportului nu îmi rămâne decât să vă urez mult succes. Şi să nu uitaţi niciodată că mândria cea mai mare a noastră este să purtăm tricolorul pe piept. Hai România!”

România va participa cu 30 de sportivi la cea de-a XIV-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiţie găzduită de localităţile Sarajevo şi Sarajevo de Est, din Bosnia-Herţegovina, în perioada 9-16 februarie.

Delegaţia României va cuprinde şi 13 antrenori, reprezentanţii ţării noastre urmând să evolueze la patinaj artistic, schi alpin, biatlon, schi fond, short track şi snowboard, şase dintre cele opt sporturi aflate în programul FOTE 2019.

Juramantul olimpic al sportivilor, antrenorilor si oficialilor a fost rostit de biatlonista Andreea Mezdrea, cea care va purta drapelul Romaniei la ceremonia de deschidere a FOTE Sarajevo si Sarajevo de Est 2019.

Echipa Olimpica a Romaniei va pleca spre Sarajevo si Sarajevo de Est sambata 9 februarie a.c., la primele ore ale diminetii.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate