31 de ani de când Explorări devenea prima campioană națională din provincie

După 44 ani de supremației a echipelor din București în voleiul masculin românesc, Universitatea Explorări devenea, în 13 mai 1993, prima campioană națională din provincie.

Performanța de acum 31 de ani a fost obținută după o finală cu Dinamo București, disputată după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Explorări a câștigat primul joc desfășurat în capitală cu 3-1, după care l-a pierdut pe cel de-al doilea cu același scor. Au urmat două partide pe teren propriu, ambele câștigate de băimăreni, cu 3-1 și 3-0. La finalul ultimei întâlniri, Explorări a cucerit titlul de campioană, într-o atmosferă extraordinară. Sala polivalentă din Baia Mare a fost arhiplină, la ultimele două întâlniri, suporterii fiind prezenți inclusiv în spatele porților de handbal.
La 41 de ani, antrenorul secund Adrian Arbuzov, simbolul voleiului băimărean, a și jucat un meci în acea ediție de campionat. Albanezul Arjan Korca a fost primul jucător străin din istoria sportului băimărean. Aflați pe teren la cucerirea titlului național din 1993, Marius Botea și Sorin Pop sunt acum antrenorii echipei Știința Explorări.
Lotul echipei „U” Explorări Baia Mare, ediţia 1992-1993:
Adrian Moroianu, Marius Botea, Stelian Grozav, Oliver Alexa, Arjan Korca, Sorin Pop, Tamaş Hall, Vasile Petrețchi, Florin Crăciun, Virgil Onac, Claudiu Podar, Sorin Pușcaș. Antrenor principal: Mircea Spătăcean. Antrenor secund și jucător: Adrian Arbuzov. Președinte: prof. Ion Benga. Medic: dr. Ioan Roman. Vasile Trif: secretar. Ilie Marinca: vicepreședinte Asociația Județeană de Volei.

Citește si...

Gloria Bistrița s-a despărţit de nouă jucătoare

Ionuț Popa

Din Divizia A1 în PlusLiga!

Redacția

Rapid închide sezonul cu un BLAT, cu Măgura Cisnădie

Mircea M

Corona Brașov salvată de BLATUL cu SCM Rm.Vâlcea

Mircea M

Adio Liga Florilor pentru Dacia Mioveni. Ultimul loc la final de sezon

Mircea M

Turneul de menținere/promovare în Liga Florilor va avea loc pe teren neutru

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More