500 de zile până la EURO 2020

Federația Română de Fotbal a marcat faptul că mai sunt 500 de zile până când UEFA EURO 2020 va ajunge la București. Cu acest prilej, s-a lansat și campania de informare pentru recrutarea voluntarilor necesari la Turneul Final al EURO.

Peste 500 de zile, timp de o lună, efervescența unui turneu final va cuprinde concomitent 12 țări și va oferi experiențe unice fanilor fotbalului, la magnitudini pe care aceștia nu le-au mai cunoscut până acum. Va fi pentru prima oară când harta fotbalului va fi de fapt harta Europei. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a prezentat și simbolistica acestui turneu final, care este puntea de legătură între suporterii fotbalului. 

”Bucureștiul are această șansă să intre în marea comunitate care unește Bilbao cu St. Petersburg și Baku cu Londra. Este o șansă pe care alte domenii ale societății nu ne-au oferit-o încă la nivel de participare a cetățenilor”, a spus Burleanu. 

FRF a demarat și campania de informare privind programul de voluntariat care se va derula la București cu prilejul EURO 2020.

Diana Pirciu, Manager Voluntari, a explicat cum va debuta acest program: ”Pornim de la nucleul de voluntari pe care îi avem deja la FRF în structura «Team behind the team/Echipa din spatele echipei», de aproximativ 100 de voluntari. Totodată ne bazăm pe tinerii care au participat la programul nostru «Youth Council», program de educație managerial-sportivă premiat și de UEFA la nivel european”.

Necesarul de voluntari pentru partidele de la București este de peste 1000, așa că FRF va derula campanii de promovare și informare în mediile tinerilor români, din școli, universități și nu numai. Procedura de înscriere în programul Voluntari EURO 2020 va fi deschisă de către UEFA la începutul verii 2019. Până atunci, cei interesați vor găsi informații premergătoare pe noua secțiune dedicată voluntarilor de pe website-ul FRF, la adresa FRF.ro/Voluntari.

Sursa FRF

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate