miercuri, august 17, 2022

90 DE ANI PENTRU VOLEIUL ROMÂNESC

by Szabi R

Voleiul românesc a îmbrăcat haine de sărbătoare. Aniversarea celor 90 de ani de la înființarea federației de specialitate a fost sărbătorită în cadrul „Galei Voleiului Românesc”, acolo unde au fost omagiați marii campioni, dar și reprezentanții viitorului.

Alături de generația de aur care a cucerit singura medalie olimpică a României, bronz la Moscova 1980, la Gala Voleiului Românesc au fost prezente și câteva reprezentante ale echipei care în luna septembrie a ocupat locul 6 la Campionatele Mondiale de junioare. Ele reprezintă viitorul și cu ajutorul lor voleiul românesc poate ajunge din nou la succesele din trecut. Chiar din 2022, când România va participa pentru a doua oară consecutiv la Festivalul Olimpic al Tineretului European, unde vrea să-și apere titlul de vicecampioană.

”S-a făcut un lucru normal, Federația Română de Volei a revenit la normalitate, adică își recunoaște istoria, vorbește despre istorie și încearcă să aducă în fața publicului ce înseamnă foștii mari sportivi, marile performanțe pe baza cărora s-a construit această federație. Vom pleca de la aceste rezultate și vom încerca să reclădim cumva viitorul. Dacă ne uităm cu patru ani în urmă sau cu șase ani în urmă observăm că ceva începe să se reașeze pentru reclădirea jocului de volei, în sensul în care am avut rezultate care au fost deosebite în special la zona juvenilă. Am avut patru echipe pe patru generații diferite care s-au dus la Campionatul European, ceea ce nu se mai întâmplase de zeci de ani la fete, iar la băieți de trei generații. Ceea ce înseamnă că din aceste generații se poate construi o echipă națională cu rezultate la nivel european și mondial”, a declarat președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

90 DE ANI PENTRU VOLEIUL ROMÂNESC

Trofeele acordate la ”Gala Voleiului Românesc”

Voleibalista Anului 2021: Alexia Căruțașu (Galatasaray)

Voleibalistul Anului 2021: Marian Bala (Arcada Galați)

Antrenorul anului 2021: Sergiu Stancu (Arcada Galați)

Performanța Anului: Marius Macarie, antrenorul lotului feminin U18 al României care a terminat pe locul 6 la Campionatul Mondial disputat în Mexic.

Antrenorul anului la copii și juniori (feminin): Adrian Radu (CS Dinamo).

Antrenorul anului la copii și juniori (masculin): Răzvan Vasile (CTF Mihai I București).

Clubul anului 2021 la copii și juniori (feminin): CSM București.

Clubul anului 2021 la copii și juniori (masculin): CTF Mihai I București.

Au primit plachete omagiale

Componenții echipei naționale medaliate cu bronz la JO din 1980: Constantin Sterea, Gunther Enescu, Nicu Stoian, Dan Gîrleanu, Marius Căta-Chițiga, Sorin Macavei.

Componenți ai echipei care în 1986 cucerea argintul la Europenele de juniori: Horațiu Ferariu, Dan Drăgușin, Daniel Rădulescu și antrenorul secund Dan Lăzărescu.

Componente ale echipei care în 1988 cucerea bronzul la Europenele de junioare: Claudia Drilea, Daniela Mincă, Alina Ștefănescu.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii