Turneul Final al Diviziei A Feminin se desfășoară la Blejoi, în perioada 14-16 mai 2021. Cele mai bune 8 echipe sunt calificate la această competiție și luptă pentru a juca sezonul viitor în Liga Florilor MOL.


În prima zi a turneului sunt programate următoarele meciuri:

  • CSM Corona Brașov – CSU Oradea 35-19
  • HCF Piatra Neamț – CSM Roman 25 – 22
  • CSM Deva – CSU Neptun Constanța 27-17
  • CSM Târgu Jiu – CSU Știința București.
  • ACTUALIZARE 12:15

CSM Corona Brașov s-a impus în primul meci din cadrul turneului final al Diviziei A feminine, care se dispută în localitatea Blejoi. La revenirea pe semicerc Sorina Tîrcă a marcat opt goluri, după aproape un an și jumătate de la scandalul de doping din 2019.

  • ACTUALIZARE 15,40

CSM Roman a învins-o pe HCF Piatra-Neamt, cu scorul 25 la 22. După primele 30 de minute de joc, scorul a fost 10-10, iar la finalul celor 60 de minute tabela de marcaj inregistra din nou egalitate intre cele doua formatii, scor 21- 21. Astfel, s-au executat lovituri de la 7 m, CSM Roman adjudecandu-si victoria.


Seria A a fost câștigată de Corona Brașov, formație antrenată de Simona Gogîrlă și Vasile Curițeanu. Handbalistele din Brașov au reușit să câștige toate partidele disputate. Cea mai bună marcatoare a echipei a fost Alicia Gogîrlă, 54 de goluri. Celelalte formații din serie, calificate la turneul final, sunt HCF Piatra Neamț și CSM Roman.

În seria B, pe primele două locuri ale ierarhiei, s-au clasat CSM Deva și CSM Târgu-Jiu. Ambele echipe au adunat 33 de puncte, după 12 meciuri și merg la turneul final, alături de CSU Oradea. Golghetera seriei B este Cristina Malac, jucătoare la CSM Deva, cu 88 de goluri.

Știința București s-a impus în Seria C, fiind neînvinsă, cu 11 victorii și un egal, după 12 partide disputate. CSU Neptun Constanța merge la turneul final, clasându-se pe locul secund, la finalul sezonului regulat, cu 28 de puncte.