Adelina Ungureanu: Abia aștept să vin la echipa națională!

Adelina Ungureanu, jucătoarea emblematică a României, evoluează în campionatul italian. Românca se află pe poziția a 11-a în topul celor mai marcatoare.

Adelina Ungureanu, extrema formației italiene Wash4green Pinerolo, a avut parte de o perioadă extrem de intensă la echipa sa în ultima perioadă, fiind o jucătoare de bază a formației din orășelul aflat lângă Torino.

Pinerolo a câștigat ultimele trei etape în Liga Italiană de Volei, una dintre cele mai puternice campionate din lume și este salvată de la retrogradare.

”Avem o echipă foarte bună, dar în turul campionatului nu am avut rezultatele așteptate. Acum, în retur, evoluțiile au fost mult mai bune și au apărut și victoriile”, a declarat Adelina pentru FRVolei.

Pinerolo a câștigat în ultimele etape, 3-0 cu Bergamo, 3-2 cu Macerata și 3-1 în deplasare cu Busto Arsizio.

”Cu o etapă înainte de final, putem vorbi de salvarea de la retrogradare, în mare măsură. Mai sunt ceva emoții pentru că dacă noi pierdem fără să luăm punct cu Chieri, iar Perugia, echipa din spatele nostru, câștigă 3-0 sau 3-1 cu Conegliano, prima clasată, atunci tot noi retrogradăm. Dar e foarte greu de crezut că pot câștiga cu Conegliano. În 25 de etape, Conegliano a pierdut un singur meci!”, a mai spus Adelina Ungureanu pentru sursa citată mai sus.

La partida cu Macerata, Adelina a fost desemnată MVP-ul partidei.

”A fost superb. Tatăl meu a fost la meci. Părinții mei mă susțin în tot ceea ce fac. M-am simțit de parcă eram la începutul carierei, când veneau la fiecare meci și mă încurajau la fiecare minge. E o emoție specială, greu de descris”, povestește Adelina.

Ungureanu, pe locul 11 în topul marcatoarelor din Italia, având 338 de puncte dupa 25 de partide.

Italia va organiza Euro 2024, acolo unde România este calificată, iar acest lucru se simte și la Pinerolo.

”La antrenamentele trecute, dar și la meciuri, a venit la noi Davide Mazzanti, antrenorul Italiei. Sigur că a venit să vadă jucătoarele italience. Mai discută și cu noi în vestiar,  meciul de deschidere al Europeanului va fi Italia-România”, adaugă Adelina.

Nerăbdătoare să joace pentru România

”Mereu m-am simțit bine la echipa națională. Avem o formație tânără, cu fete din generația mea. Abia aștept să ne reunim și să jucăm la Liga de aur.  Antrenorul e un factor decisiv. Eu mă înțeleg foarte bine cu Guillermo (n.r. Naranjo Hernandez). Mă bucur pentru el că se duce la Galatasaray, ajunge în voleiul mare”. a completat Adelina Ungureanu.

 

Citește si...

România, învinsă de Danemarca cu 39-23

Mircea M

CSM Bucureşti, eliminată din Cupa Challenge după ”setul de aur”

Mircea M

Corona, duel cu Dinamo pentru un loc la Turneul Final

C. Sabău

Arcada Galaţi s-a calificat la turneul Final al Cupei României

Ionuț Popa

Cristina Neagu și-a anunțat retragerea de la naționala României

Mircea M

Danemarca – România, Duel pentru locul 1 în grupa E

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More