miercuri, august 17, 2022

Adin Cojocaru: România nu o va pierde pe Alexia Căruţaşu

by Redacția

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru, a spus, miercuri, că România nu o va pierde pe Alexia Căruţaşu, jucătoare care doreşte să evolueze pentru echipa naţională a Turciei, informează AGERPRES.

„Eu spun că nu o pierdem pe Alexia. Rămâne să parcurgem etapele următoare, dar eu cred că nu se va întâmpla aşa ceva. Este un lucru care ar trebui să o reţină în a accepta să joace pentru Turcia şi anume că anul acesta în primăvară, federaţia din Turcia a mai naturalizat o jucătoare, Vargas din Cuba, iar conform regulamentelor internaţionale pot folosi doar o jucătoare naturalizată. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar eu spun că pentru România Alexia este şi va reprezenta un nod în jurul căreia se va construi o echipă naţională. România are nevoie de ea”, a afirmat Cojocaru la Gala voleiului românesc pentru sursa citata mai sus.

„O putem convinge oferindu-i o strategie de dezvoltare reală, pe termen lung şi mediu. Şi ea a observat, ca toată lumea, că media de vârstă a României la Campionatul European a fost de 22,6 ani. Asta înseamnă că având această generaţie putem construi o naţională care poate aduce rezultate deosebite. Conform regulamentelor internaţionale, dacă o federaţie se opune dorinţei unui jucător de a reprezenta o altă ţară, atunci se poate lua o decizie în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionalei de Volei. Însă eu sunt optimist, pentru că dacă s-ar lua o decizie la acel nivel înseamnă că orice federaţie care are o putere financiară poate să ia orice sportiv, distrugând cumva o altă echipă naţională”, a adăugat Adin Cojocaru.

Jucătoarea Alexia Căruţaşu, desemnată voleibalista anului 2021, şi-a anunţat intenţia de a obţine dreptul de a evolua pentru naţionala Turciei. În vârstă de 18 ani, Căruţaşu evoluează în campionatul Turciei, la formaţia Galatasaray Istanbul.

Sursa AGERPRES

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii