Agenţia Naţională Anti-Doping anunţă că nu se pronunţă în cazul Simonei Halep

În contextul noilor informații cu privire la situația jucătoarei române de tenis Simona Halep, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) face următoarele precizări:

La fel ca la prima acuzație de încălcare a reglementărilor anti-doping, ANAD a fost notificată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), având în vedere că Simona Halep e sportivă româncă și, conform prevederilor Codului Mondial Anti-Doping e obligatorie comunicarea organizației anti-doping din țara de domiciliu a sportivei.

Această nouă acuzație face ca procesul să devină mult mai complex, oferindu-i acesteia posibilitatea legală să se apere.

Pașaportul Biologic al Sportivului este revizuit de experți (APMU) acreditați de WADA, ce pot oferi informații care pot direcționa strategiile de testare doping ale organizațiilor care au rol de autoritate de testare și gestionare.

În cazul în care, expertul APMU identifică un rezultat pozitiv pe Pașaportul Biologic, autoritatea de management începe procedura conform Standardului de gestionare a rezultatelor, cu notificarea sportivului, incluzând drepturile, obligațiile și măsura suspendării provizorii obligatorii.

ANAD nu este autoritate de testare și de management în cazul în care e implicată sportiva Simona Halep, nu are acces la Pașaportul Biologic al acesteia, deoarece custodele pe Pașaportul Biologic în acest caz este ITIA. (Custodele pașaportului : organizația anti-doping responsabilă cu gestionarea rezultatelor pașaportului sportivului și cu diseminarea oricăror informații relevante asociate pașaportului acelui sportiv, cu alte organizații anti-doping – definiție preluată din Standardul internațional pentru gestionarea rezultatelor)

Întelegem interesul major al mass-media și, totodată, al iubitorilor sportului din România, dar nu numai, însă, în această speță, ANAD nu are prerogative în procedura de gestionare a cazului, respectând cu strictețe jurisdicția tuturor entităților cu atribuții de gestionare a rezultatelor precum și toate drepturile garantate persoanelor care fac obiectul acestei proceduri.

“Agenția Națională Anti-Doping nu se poate pronunța pe acest caz, aflat în curs de desfăsurare, conformându-se astfel rigorilor de comunicare publică prevăzute în Codul Mondial Anti-Doping și în Standardul internațional de gestionare a rezultatelor. În această etapă a procesului, întreaga comunicare este gestionată de Agenția Internatională de Integritate a Tenisului”, a declarat Ștefan Rohnean, președintele Agenției Naționale Anti-Doping.

Citește si...

Gorjenii și-au asigurat serviciile lui Popa Calotă

Vasile.M

Teodora Popescu, noul pivot al grupării gorjene

Vasile.M

Echipa feminină de volei a Craiovei a fost desfiinţată

Oana B

Dinamo a promovat în Superligă

Oana B

România, la prima victorie în Liga de aur

Mircea M

Dacia Mioveni rămâne în Liga Florilor

Ionuț Popa

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More