Alegerile de la Federația Română de Tenis au fost anulate

Alegerile programate de catre Federația Română de Tenis au fost anulate pentru a se lămuri numărul membrilor afiliați, informație dată publicității de Ministerul Tineretului și Sportului.

 

Precizări din partea Federației Române de Tenis

Conducerea Federației Române de Tenis se vede nevoită să facă o serie de precizări, ca urmare a atacurilor din ultimele zile din spațiul public, atacuri inițiate de domnul Marius Vecerdea, și intensificate după ce Ministerul Tineretului și Sportului a emis un ordin prin care a anulat desfășurarea Adunării Generale Ordinare a FRT, convocată pentru data de 6 aprilie 2017, și a dispus desfășurarea unei acțiuni de control la Federația Română de Tenis.

Astfel, prevederile Ordinului nr. 330/05.04.2017, emis de Ministrul Tineretului și Sportului, sunt foarte clare, sunt în conformitate cu prevederile legale, iar scopul declarat este acela de a se asigura că Legea este în totalitate respectată, așa cum, de altfel, chiar și domnul Marius Vecerdea susține că își dorește.

Prin același ordin mai sus menționat, Ministrul Tineretului și Sportului a desemnat, deja, o Comisie care, în data de 10 aprilie 2017, va începe o acțiune de   verificare pentru „stabilirea cu exactitate, motivat și argumentat a numărului membrilor afiliați la Federația Română de Tenis”.

După finalizarea acestei acțiuni, Ministrul Tineretului și Sportului, domnul Marius Alexandru Dunca, își rezervă dreptul de a convoca o Adunare Generală Extraordinară a Federației Române de Tenis.

Federația Română de Tenis dorește, cu această ocazie, să ceară scuze în mod public domnului ministru Marius Alexandru Dunca și oficialilor din MTS vizați în mod direct de atacurile și jignirile domnului Marius Vecerdea, reprezentant al unui club afiliat al FRT, și să condamne diversiunile acestuia, de neînțeles pentru toată mișcarea sportivă din România.

Ne exprimăm, de asemenea, convingerea că motivele acestor continue atacuri nu pot avea vreo legătură cu eșecurile înregistrate de domnul Marius Vecerdea în alegerile din 2013 – când a obținut 30 de voturi din cele 196 exprimate, sau cele din 2016 – când a obținut 22 de voturi din cele 102 exprimate, se arată în comunicatul FRT.

 

 

 

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.