Aleksander Ceferin va candida pentru un nou mandat în fruntea UEFA

Aleksander Ceferin, care este preşedintele UEFA din septembrie 2016, va candida în 2023 pentru un al treilea mandat de patru ani în fruntea forului fotbalistic european, informează AFP, citat de AGERPRES.

Ceferin a făcut sâmbătă acest anunţ, cu o zi înaintea tragerii la sorţi a preliminariilor EURO 2024, programată la Frankfurt.

„Aleksander Ceferin a profitat de această ocazie pentru a mulţumi personal celor 55 de federaţii membre pentru scrisorile de susţinere primite în ultimele săptămâni în vederea viitoarelor alegeri, confirmând oficial că va candida pentru un alt mandat la următorul Congres UEFA din Portugalia în 2023”, se arată într-un comunicat al UEFA.

Congresul la care va fi ales preşedintele UEFA va avea loc pe 5 mai 2023 la Lisabona.

Avocat de profesie, Ceferin, care va împlini joi 55 de ani, a fost anterior preşedintele Federaţiei slovene de fotbal, între 2011 şi 2016.

Discret şi mai puţin carismatic decât predecesorul său Michel Platini, Ceferin s-a opus ferm proiectelor omologului său de la FIFA, Gianni Infantino, fost N.2 la UEFA, mai ales efemerului proiect al unei Cupei Mondiale bienale.

Marea provocare pentru Ceferin a fost apariţia proiectului unei competiţii europene disidente, Superliga, în primăvara lui 2021.

Ca reacţie la Superligă, UEFA a lansat o reformă majoră a Ligii Campionilor începând cu 2024, cu 36 de echipe în loc de 32 şi un minicampionat cu opt etape în locul tradiţionalei faze a grupelor. Drepturile TV au fost deja atribuite pentru suma record de 15 miliarde de euro pe parcursul a trei ani (2024-2027).

Alt şantier lansat de Ceferin vizează fair-play-ul financiar (FPF), creat pentru a evita cheltuielile excesive de ale cluburilor.

Citește si...

A întrat cu RANGA în sala Sporturilor din Oradea. Jandarmii erau pe la alte uși!

Mircea M

Gorjencele învinse la 12 goluri de Măgura Cisnădie

Vasile.M

Craiova a câştigat în premieră Cupa României

Mircea M

Rapid, învinsă la cinci goluri de Krim Ljubljana

Ionuț Popa

Dinamo s-a calificat la turneul Final al Cupei României

Oana B

Irlanda câștigă neînvinsă Six Nations!

Oana B

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More