joi, august 18, 2022

Alexandru Dedu: Dacă banii ajung, ajung, dacă nu ajung, vedem ce facem ca să facem rost de bani

by Redacția

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că în cazul în care sumele alocate de la buget pentru 2021 nu vor fi suficiente va merge la Ministerul Tineretului şi Sportului şi va motiva de ce are nevoie de mai mulţi bani.

„Anul trecut, cu pandemia, am avut un buget aproape dublu şi a fost mai mult decât satisfăcător. Eu nu am nimic împotrivă să o luăm invers, dar noi am hotărât deja intern, nu vom renunţa la niciun proiect sau program pe care ne-am angajat să îl facem anul acesta. Să ne ajute Dumnezeu să ne ajungă banii, şi, dacă nu ajung, o să mă duc în faţa ministerului sau în faţa celor care decid şi o să motivez de ce mai am nevoie de bani. Dar strict vorbind de necesităţi, trebuie să marchez că Federaţia Română de Handbal, printr-un efort anual, asigură bugetar peste 65% din venituri proprii”, a declarat Dedu pentru AGERPRES.

El a precizat că totul depinde de felul în care se va manifesta pandemia de COVID-19 şi dacă vor fi amânate sau anulate anumite competiţii: „Acum depinde felul în care se manifestă pandemia şi de felul în care putem să ducem la bun sfârşit competiţiile şi programul internaţional. Dacă se vor amâna sau nu se vor mai ţine competiţii internaţionale majore, atunci vor fi economii fantastice. Eu nu vreau să mă pronunţ în niciun fel în momentul ăsta. Dacă banii ajung, ajung, dacă nu ajung, vedem ce facem ca să facem rost de bani. Noi am dat anul trecut un milion de lei înapoi din sumele alocate. Cred că am fost federaţia care a dat cei mai mulţi bani, pentru că am înţeles situaţia şi ne-am alăturat efortului naţional”.

Întrebat dacă ratarea calificării la Jocurile Olimpice a echipei naţionale feminine a dus la scăderea sumei alocate de către Ministerul Tineretului şi Sportului, Dedu spus: „Nu, nu astea sunt analize şi calcule făcute mai demult, nu se pot face atât de repede”.

Federaţia Română de Handbal a înregistrat cea mai mare scădere a sumei alocate pentru 2021 de la bugetul de stat, de 2,5 milioane de lei comparativ cu anul 2020. În acest an, Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat Federaţiei Române de Handbal 5.200.000 lei, plus 150.000 de lei pentru bazele sportive, comparativ cu 7.850.000 lei în 2020.

Sursa AGERPRES

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii