Alexandru Dedu: Din păcate la noi educația fizică este dusă în derizoriu, jumătate dintre copii au scutiri medicale pentru orele de sport

Mihaela Huncă (PSD) a organizat, luni 23 octombrie 2017, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român o dezbatere publică în acest sens la care au participat reprezentanți ai mai multor federații, cluburi sportive, precum și oficiali ai Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Sănătății și Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, informează Agerpres.

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat în cadrul dezbaterii că în toate școlile din România ar trebui în primul rând un control mai riguros al modului în care se acordă elevilor scutiri pentru orele de sport.

“Tinerii din ziua de azi trebuie mai întâi să învețe să meargă, pentru că nici să meargă nu știu. Râzi când îi vezi în preajma unei mingi. Noi susținem în totalitate creșterea numărului de ore de sport în școli și sunt convins că învățătorii, cu o minimă pregătire, pot face față orelor de educație fizică și sport la clasele I-IV. Așa că nu e nevoie de o super-specializare. Din păcate la noi educația fizică este dusă în derizoriu pentru că mai mult de jumătate dintre copii au acum scutiri medicale pentru orele de sport. De aceea consider că e foarte important să controlăm riguros modul de acordare a acestor scutiri. Trebuie mai întâi să dăm importanță orelor de educație fizică și sport”, a declarat Dedu pentru sursa citată.

Proiectul de modificare a Legii Educaţiei va fi în dezbatere publică cel puţin o lună, după care va fi votat de parlamentari.

Rămâne de văzut unde se vor ține orele de educație fizică și sport având în vedere că 70% din școlile din România nu au săli de sport. 

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.