Alexandru Dedu: Jucătorii străini aduc plus valoare campionatului românesc

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a stabilit în ședința de marți, 25 februarie, noile criterii de transfer pentru sezonul viitor, la fete și băieți. Președintele federației române de handbal a votat pentru introducerea măsurii cu trei jucători extracomunitari!

Din cei 16 membri ai Consiliului de Administrație, scorul voturilor a fost de 8 – 8! Conform statutului, votul dublu, în caz de egalitate, îl are președintele. Alexandru Dedu a votat pentru introducerea măsurii cu trei jucători extracomunitari!

„Această decizie a fost votată în unanimitate de Consiliul de Administraţie. Scopul era ca în campionatul românesc să intre străini care aduc plus valoare campionatului românesc în toate direcţiile, atât la fete cât şi la băieţi. În prezent ne dăm seama că avem nişte probleme punctuale şi nişte interese locale şi trebuie neapărat să votăm regulamentul votat în unanimitate în urmă cu doi ani, de care se ştia foarte bine. S-a sesizat de-a lungul timpului faptul că s-au creat enclave de jucători extracomunitari.  În foarte multe cazuri vorbim de jucători sensibil egali la valoare cu jucătorii români, dar care jucau… şi eu am fost jucător străin şi ştiu ce înseamnă asta, jucătorii străini trebuie să joace ca să îşi justifice finanţararea. Şi se crea un dezavantaj incorect, neloial faţă de jucătorii româniVorbim despre o strategie naţională şi despre faptul că o decizie din 2018, luată în unanimitate, a fost ignorată de mai mulţi reprezentanţi de cluburi şi s-au trezit în faţa unui moment în care au o problemă. Regulamentele sunt făcute pentru a urmări un interes naţional. Nu are nicio treabă această decizie cu clubul Dinamo. Dimpotriva, domnul Georgescu să vă spună, înainte de şedinţa din CEx, câţi jucători din prezent puteau să rămână în echipă şi câţi rămân acum” a spus Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal la Telekom Sport.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV