Alexia Căruțașu: Nu mai vrea la naționala României! „Antrenorul ÎNJURA tot timpul!”

by Mircea M
FOTO CEV

Cea mai bună voleibalistă a României în ultimi ani, Alexia Căruțașu, este determinată să nu mai evolueze pentru naționala României, după ultimele experiențe avute la lotul național, și este dispusă să reprezinte Turcia.

Căruțașu evoluează la la Galatasaray Istanbul se simte jugnită de colaborarea cu selecționerul italian al naționalei, Luciano Pedulla, dar și de atitudinea și deciziile luate de oficialii Federației Române de Volei în ultimii ani. Alexia a obținut cetățenia turcă și și-ar dori să evolueze pentru naționala Turciei, însă riscă foarte mult. Jucând deja pentru România, ar putea fi suspendată de Federația Internațională de Volei. Turcia are deja o jucătoare naturalizată, iar regulamentul nu permite două astfel de jucătoare în lot.

Naționala României a pierdut toate cele cinci partide de la Campionatul European de volei din 2021, organizat la comun de România-Serbia-Croația- Bulgaria. Alexia Căruțașu a făcut parte din lot, însă este de părere că echipa ar fi putut obține mai mult, în alte condiții.

”Chiar nu-mi mai face plăcere să vin la naționala României! Vreau să stau departe. Dacă ar fi strict după mine, nu aș mai veni. Dar poate exista pericolul unei suspendări, să mă cheme strânsă cu ușa, caz în care voi răspunde pozitiv, pentru că nu doresc să-mi periclitez cariera. Dar o voi face cu inima strânsă. Pe teren voi da însă totul pentru echipă. Repet însă, doar consrânsă de regulamente, pentru că eu îmi doresc să evoluez pentru naționala Turciei. Turcia devine, ușor, ușor, casa mea. În România mai revin doar pentru familie”, a recunoscut Alexia Căruțașu, pentru playsport.ro.

Alexia Căruțașu nu mai vrea la naționala României! FOTO CEV

Jucătoarea pare extrem de determinată să nu mai vină la lotul național, iar principalul vinovat pare selecționerul italian Luciano Pedulla.

”E un antrenor pe stil vechi. Nu mi-a plăcut deloc felul în care am lucrat. Ne-a dărâmat psihic și fizic, am ajuns la ora competiției complet decuplate de la turneu. Realmente distruse! Înjura tot timpul în italiană, era mereu numai cu ”Cazzo!” în gură, ne-am simțit toate foarte prost. Nouă ne cerea să vorbim numai în engleză, dar el comunica în italiană cu colegii din staff. Și-atunci cum îmi cer mie să discut doar în engleză? În fine, vreau să uit și să mă concentrez pe viitor. De exemplu, ne-a ținut patru luni în cantonament fără să putem să ne antrenăm nici măcar o dată în sala de competiție, ci în altă locație, la temperaturi de 40 de grade, cu trei ore dimineața și alte trei ore seara la pregătire. N-am înțeles de ce am mai luat organizarea turneului dacă n-am fost în stare să asigurăm naționalei condițiile firești. Am auzit că au fost repartizați foarte mulți bani, foarte mulți!, pentru European, dar nouă ne-au spus că Polivalenta e prea scumpă ca s-o închiriem. Fără comentarii!”, a completat Alexia Căruțașu, pentru sursa citată.

Citește și...