Alin Petrache: În România, sportul se face din bani publici! Avem nevoie de schimbarea Legii Sportului și o legislație fiscală!

Directorul General al Clubului CSM București a cerut o înâlnire cu ministrul Tineretului și Sportului și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român pentru a discuta problemele finanțării sportului românesc, informează Agerpres.

De 25 de ani nu am reușim sa modificăm “Legea Sportului”, să venim cu lucruri concrete, fiecare ministru, fiecare secretar de stat, fiecare cum vine la putere schimbă ce a făcut precedentul, indiferent dacă a făcut bine ori rău, atâta timp cât nu avem o strategie care să aibă continuitate, rezultatele nu pot fi spectaculoase nici măcar pozitive.

“Se acreditează fals ideea că numai la CSMB sunt utilizați banii contribuabililor. Dar la Steaua, Dinamo, Rapid sau Olimpia nu sunt tot ai lor? În România, sportul se face din bani publici. Nu există cadrul legislativ care să ofere facilități unor investitori în sport, așa cum se întâmplă în țările europene cu care concurăm și ne comparăm în permanență. Când am fost președintele COSR, am făcut eforturi pentru a avea o legislație adecvată prezentului, din păcate nu am avut un sprijin în MTS, la acea vreme. Chiar și așa am reușit să aducem parteneri privați și vom lucra în continuare la asta. Am solicitat ministrului Sportului și președintelui COSR o întrevedere în care să discutam calendarul adoptării noii legi a sportului. Cred că avem nevoie cât mai repede și de o legislație în domeniul fiscal, care să ofere avantaje celor care vor să investească în sport. Din păcate, sportul românesc de masă aproape a dispărut, ca atare, sportul de performanță, care mai există, este susținut din bani publici”, a declarat Alin Petrache pentru Agerpres

Rămâne de văzut unde își vor desfășura elevii activitatea sportivă, pentru că de aici trebuie pornit și în cât timp parlamentarii se vor implica pe plan sportiv, să găsească soluții pentru a oferi condiții elevilor cum ar fi bazele sportive, unde aceștia să poată practica sportul gratuit atâta timp cât sunt înmatriculați în sistemul de învățământ. Subiectului este unul delicat, din păcate nimeni nu face nimic, doar promisiuni.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.