ANAD anchetează terapiile cu ozon 

Fost PANDUR, Răzvan Stanca în vârsta  41 de ani, nu mai este jucător activ. Fost portar la FCSB şi la Pandurii, a precizat câteva detalii cu referire la unele terapii cu ozon, care l-ar putea aduce în faţa Comisiei Antidoping.

Conform Regulamentului WADA : „Orice procedură antidoping trebuie declanşată în termen de 10 ani de la data pretinsei încălcări a regulamentului”

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) anchetează terapiile cu ozon dezvăluite de Răzvan Stanca

În anumite declaraţii ale lui Stanca sunt pomenite numele lui Radu Paligora, medic care acum activează la CFR Cluj şi al lui Thomas Neubert, aflat în staff-ul lui Toni Petrea la FCSB.

„Nu cred că se făcea, pentru că riscai. Erau niște energizante, vitamine, minerale, nu cred că era ceva în plus. La FCSB am făcut acea terapie cu ozon, ca să revii mai repede. Am făcut și la Pandurii, cu Paligora, dar eu sunt de părere că nu trebuie să forțezi acest proces. Trebuie să-ți revii natural. La început e dureros, se umflă pielea”, a spus Stanca pe 4 ianuarie la ProSport, afirmaţii care au declanşat ancheta ANAD.

După ce presa a relatat declarațiile lui cu terapia cu ozon, Răzvan Stanca a revenit cu precizări despre ozonoterapie:

„S-a produs o mare confuzie. Eu am făcut injecții subcutanate la Pandurii, nu în venă. Dacă bagi în sânge, da, e adio! Dar n-am făcut asta. Nu m-am dopat niciodată în viața mea. Nici la Steaua, e posibil să mă fi exprimat greșit în emisiunea de acum o lună. Și dacă m-aș fi dopat, n-aș fi recunoscut la TV, vă dați seama. Dar nu e cazul. De ce m-aș fi dopat ca portar? E doar o confuzie”, a declarat Stanca, pentru GSP.ro.

După ce pe 4 ianuarie spunea că terapia cu ozon a făcut-o la FCSB şi la Pandurii, acum susţine că s-a întâmplat doar la Pandurii.

„Acea terapie cu ozon am făcut-o la Pandurii, dar erau niște injecții pentru a recupera organismul, nu pentru a te dopa sau pentru a fi cu un pas peste adversar. Era o simplă metodă de a regenera organismul, pentru că jucam din 3 în 3 zile! Asta a fost tot. La Steaua, pe corpul meu, eu n-am făcut această terapie!”, a declarat Răzvan Stanca, la Look Sport.

Răzvan Stanca a activat de-a lungul carierei doar în România, pentru Sportul, Farul, Dacia Mioveni, Pandurii, FCSB și Craiova. S-a retras în 2018.

FOTO: pandurii tg.jiu

Citește si...

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Explicațiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanța

Oana B

La mulți ani, Gheorghe HAGI!

Redacția

Măsură adoptată pentru creșterea numărului de jucători formați la nivel național

Mircea M

Noi condiții de participare în competițiile de juniori organizate de FRF

Mircea M

Cluburile din primele 2 eşaloane, obligate de FRF să folosească minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional

Ionuț Popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More