ANAD: „Au fost notificate trei sportive de la Corona Brașov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise”

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a confirmat printr-un comunicat de presă, faptul că trei sportive de la Corona Brașov au fost notificate pentru faptul că ar fi utilizat o metodă interzisă de WADA.

„Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a notificat trei sportive de la clubul de handbal Corona Brașov ca fiind suspectate de utilizarea unei metode interzise.

Sportivele au fost informate în scris cu privire la drepturile de care beneficiază în gestionarea cazurilor.

În ceea ce privește informarea publică, procedura de gestionare a cazurilor este reglementată de prevederi stricte din Codul Mondial Anti-Doping și Legea nr. 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, republicată.

În conformitate cu prevederile în vigoare, la momentul rămânerii definitive a unor decizii în aceste cazuri,  ANAD va comunica de îndată soluțiile finale, iar aceste informații vor include detalii cu privire la: disciplina sportivă, numele persoanelor implicate, metoda interzisă precum și consecințele impuse.” se arată în comunicatul ANAD.

Jucătoarele riscă suspendări. De asemenea, naționala României este aruncată în aer înaintea participării la Campionatul Mondial.

România va participa în perioada 30 noiembrie  – 15 decembrie la Campionatul Mondial din Japonia. Conform tragerii la sorti tricolorele au fost repartizate in grupa C, alături de Muntenegru, Ungaria, Spania, Kazahstan şi Senegal.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV