Angajaţii MTS, în grevă, nemulțumiți de salarii! Membrii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret au cerut demisia ministrului Ioana Bran

Aproximativ 250 de membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret (SNST) au protestat împotriva abuzurilor salariale, azi, în fața sediului MTS, timp în care s-au aflat în grevă de avertisment, şi au cerut demisia ministrului Ioana Bran.

Protestul vine după ce vinerea trecută angajaţii Ministerului Tineretului şi Sportului s-au aflat în grevă, între orele Agajatii de la Ministerul Tneretului si Sportului vor picheta ministerul. Salariații sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc și de modul în care s-a aplicat legea salarizării. 

AndY Nagy, preşedintele sindicatului naţional Sport şi Tineret, s-a întâlnit, joi, cu secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, care i-a transmis că nu are nicio soluţie la cererile angajaţilor din MTS, subliniind că ministrul Ioana Bran şi-a luat liber.

“Am vorbit cu secretarul de stat şi ne-a spus că nu are niciun fel de soluţie, ne-am întâlnit cu el pentru că doamna minstru nu este, şi-a luat liber, deşi ştie că are grevă în toată ţara, asta este mergem mai departe, mergem la Guvern, să cerem demisia”,  le-a transmis Nagy protestatarilor.

“Vrem salarii ca voi”; “Vreţi performanţă, plătiţi performanţă”; “Sport şi tineret totul e defect”;  au scandat manifestanţii.

Ei au afişat pancarte pe care scria: “Nu ignoraţi profesionalismul din spatele medaliilor sportivilor români”; . “Nu uitaţi, sportul românesc este ambasadorul României”;  “Ne conduceţi prost, nu aveţi niciun rost”;  “Vrem salarii decente”.

După mitingul de protest organizat în faţa Ministerului Tineretului şi Sportului, cei 250 de angajaţi au plecat în marş spre Guvernul României.

“În domeniul Sport şi Tineret condiţiile de muncă sunt “aproape inumane”.

“Protestăm azi în faţa MTS încercând să atragem atenţia ministrului şi echipei de conducere asupra situaţiei extrem, extrem de complicate în care se află toată zona de resurse umane din federaţiile sportive şi Direcţiile Judeţene de Tineret şi Sport. Aplicarea Legii 153 a salarizării în sectorul bugetar lasă urme adânci, avem azi salariaţi, mai bine de trei sferturi din totalul lor, plătiţi la un nivel extrem de scăzut. Au venituri salariale de 1.300 de lei net. În plus, nu se mai face distincţia între rolurile din organigramă, complexitatea muncii, răspunderea pe care o are salariatul, nu se mai ţine cont de vechime. Sunt discrepanţe uriaşe în acest sistem de salarizare. Mai mult, condiţiile de muncă sunt precare, în zona de tineret de exemplu, cei care lucrează în taberele pentru copii, lucrează în condiţii improprii. Să ai 4 adulţi care să facă curat şi mâncare pentru 90 de copii… Este aproape inuman, oamenii ăştia lucrează aproape non-stop şi sâmbete şi duminici, pentru a face aceste servicii pentru copiii noştri. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cei care pregătesc loturile sportive, sunt oameni plătiţi foarte prost. De aici şi rezultatele din sport”, a declarat pentru Agerpres Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin.

Sindicatul National Sport și Tineret protestează în numele a peste 3500 de salariați din Sport și Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. În urma aplicarii prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcție, este plătit cu 1300 lei net/lună.

Foto SNST

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate