sâmbătă, august 13, 2022

Astăzi are loc tragerea la sorți a grupelor Campionatului European feminin de volei 2021

by C. Sabău

Reprezentanții delegației oficiale a Federației Române de Volei, în frunte cu jucătoarea echipei naționale Nneka Onyejekwe, au ajuns astăzi la Belgrad pentru a participa la extragerea grupelor pentru Campionatul European feminin de volei 2021. Extragerea va avea loc astăzi la ora 21:00, ora României și va putea fi urmărită în direct pe linkul de mai jos.

România se numără printre țările gazdă ale turneului.

România este una dintre țările gazdă ale Campionatului European feminin de volei 2021, alături de Serbia, Croația și Bulgaria. Turneul se va desfășura în perioada 18 august – 4 septembrie 2021. Meciurile din țara noastră vor avea loc în Cluj-Napoca în perioada 18 – 25 august 2021.

Fiecare dintre țările gazdă au fost deja repartizate în grupe, după cum urmează: A (Belgrad), B (Plovdiv), C (Zadar) și D (Cluj-Napoca). Adversarele României vor fi alese dintre următoarele echipe, calificate în urma clasării la Campionatul European din urmă cu doi ani: Turcia, Italia, Olanda, Azerbaidjan, Rusia, Germania, Polonia, Belgia. De asemenea, România se poate confrunta și cu formații care au obținut calificarea după preliminariile terminate săptămâna trecută: Belarus, Suedia, Grecia, Slovacia, Franța, Cehia, Elveția, Ucraina, Spania, Finlanda, Ungaria, Bosnia & Herțegovina.

Vor fi extrase grupe de câte șase formații. Ca sistem de calificare, se va merge pe următorul procedeu: primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, acolo unde se va juca în sistem eliminatoriu. Echipele calificate din grupa A vor juca împotriva celor din grupa C, iar cele din grupa B contra celor din grupa D.

Aflată la a patra participare la un Campionat European, Nneka Onyejekwe este una dintre cele două Ambasadoare CEV EuroVolley 2021 pentru România. Desemnată în 2018 cel mai bun jucător de centru de volei, în 2019 cel mai bun jucător român de volei, iar în 2020 cea mai bună jucătoare română de volei feminin, Nneka Onyejekwe este unul dintre starurile naționalei. Originară chiar din Cluj-Napoca, Nneka este entuziasmată să facă parte din lotul naționalei pentru acest campionat.

„Oganizarea unei grupe a Campionatului European în oraşul meu natal mă bucură foarte mult. Sper doar că lucrurile se vor apropia de normalitate cu pandemia Covid-19 şi că publicul va fi lăsat din nou în sălile de sport”, a declarat Nneka Onyejekwe.

Restul jucătoarelor vor urmări în direct extragerea grupelor pentru CEV EuroVolley 2021 la Cluj-Napoca, unde se află în cantonament, pentru că se antrenează pentru Golden League 2021, care se va desfășura la Cluj în perioada 28-30 mai 2021. Meciurile se joacă sub formă de turnee, care vor da echipele calificate în faza finală a competiției, ce va avea loc în Bulgaria, la Ruse în perioada 19-20 iunie. Naționala României va concura la această ediție Golden League cu echipele din Azerbaidjan, Franța și Spania.

Adelina Budai Ungureanu (20 de ani, legitimată la echipa italiană Cuneo)

Originară din Botoșani, Adelina Budai Ungureanu face parte din echipa națională feminină de volei din 2018. În 2019 a făcut parte din lotul României care a câștigat CEV Silver League 2019, iar la campionatul intern 2018-2019 s-a clasat pe locul al doilea cu CSM București.

Alexia Căruțașu (17 ani, legitimată la Galatasaray Istanbul)

Alexia Căruțașu, născută pe 10 iunie 2003 deține titlul de Campioană a României 2018 (CSM București), este câștigătoarea Cupei României în 2018, este medaliată cu argint la FOTE în 2019, este desemnată jucătoarea română a anului în 2020, este câștigătoare a Cupei Challenge 2021 cu Yeșilyurt Istanbul și declarată cea mai bună jucătoare și cea mai bună marcatoare a Cupei Challenge 2021.

Turneul feminin CEV EuroVolley 2021 se va desfășura în perioada 18 august – 4 septembrie 2021. România este una dintre cele patru țări gazdă, alături de Serbia, Croația și Bulgaria. Meciurile din țara noastră vor avea loc în Cluj-Napoca în perioada 18 – 25 august 2021.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii