sâmbătă, august 13, 2022

Astra, prima finalistă a Cupei României!

by Mircea M

stadionul din Ștefan cel Mare, formația giurgiuveană a obținut dramatic calificarea la loviturile de departajare în fața lui Dinamo și va juca pentru a patra oară cu trofeul Cupei pe masă.

Încă din startul meciului, dinamoviștii au încercat să marcheze golul care trebuia să egaleze scorul la general. În tur, la Giurgiu, Astra se impusese cu 1-0. Morsay (min. 15), cu un șut alături, Nemec (min. 65), o reluare slabă cu capul, Mihaiu (min. 70), cu un șut blocat din interiorul careului, Anton (min. 87), execuție din lovitură liberă blocată de portarul Popa, au fost cel mai aproape de gol.

Defensiva Astrei a rezistat asalturilor, însă golul a venit pe final, din centrarea lui Andrei Radu (min. 89). Traiectoria balonului l-a păcălit pe Popa, mingea a lovit bara, aproape de vinclu, și a intrat în poartă. S-a intrat în prelungiri, acolo unde tot Dinamo a fost aproape de gol.

Nu s-a mai marcat însă, iar calificarea a fost decisă la loviturile de departajare. Albentosa, Fabbrini, Anton și Grigore au marcat pentru Dinamo, Krpic și Wüthrich au făcut-o pentru Astra înainte ca Valentin Gheorghe să țintească transversala. Canadija a marcat și el, însă Mihaiu putea să aducă bucuria în tabăra dinamovistă. Penalty-ul său ratat a fost repetat, însă Popa a reușit să pareze din nou. Nepomuceno a ratat și el, iar Raspopovic a trimis-o pe Astra în finală!

Formația pregătită de Ionuț Badea revine, după după doi ani, într-o finală de Cupa României. Până acum, giurgiuvenii au jucat de trei ori în ultimul act, însă au cucerit trofeul o singură dată, în 2014.

Adversara Astrei va fi stabilită în urma celei de-a doua semifinale, Viitorul Pandurii – Universitatea Craiova. Oaspeții au avantajul celor 3 goluri marcate în prima manșă.

Marți, 11 mai
Dinamo – Astra 1-0 (0-1 în tur), 4-5 la loviturile de departajare
A marcat: A. Radu (89)

FOTO facebok Astra Giurgiu

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii