marți, august 16, 2022

Bogdan Burcea: „Fetele au luptat până la final”

by Redacția

România a pierdut meciul de debut de la Campionatul European de handbal feminin, scor 19-22, împotriva Germaniei. 

Burcea a încercat să scoată maximum din echipă și a făcut câteva schimbări, Cristina Neagu în postura de centru pentru a încerca să-și pună mai bine în valoare șutul, dar rezultatul final a însemnat și pentru antrenor un debut cu stângul pe banca tehnică.

După meciul de debut la EURO 2020 (România-Germania 19:22), antrenorul Bogdan Burcea a declarat:  ”Sunt recunoscător pentru modul în care fetele au ales să lupte până al final. Cu puțin mai mult noroc în unele momente, rezultatul ar fi putut fi mai bun pentru noi. Dar, în această clipă, Germania este echipa care a meritat să câștige.”

Yuliya Dumanska, portarul care a reușit parade spectaculose în meciul de debut de la EURO a felicitat echipa Germaniei și a susținut că va lupta în continuare: ”Felicitări Germaniei, au făcut mai puține greșeli decât noi, de aceea au câștigat. A fost un meci greu pentru ambele echipe. Echipa României a luptat azi și va lupta și în următoarele două meciuri.”

Una dintre cele mai tinere sportive de la națională, Andreea Popa are încredere în forța ei și a echipei: ”Sperăm ca la următoarea partidă să avem un parcurs cât mai bun, să începem bine meciul pentru că azi am avut un început destul de greu și, până ne-am revenit, a trebuit să tragem puțin de noi.”

Lorena Ostase, cea care a spart gheața marcând primul gol după 8 minute de joc, a spus : ”La începutul meciului, am fost prea rezervate și sunt puțin supărată, dar am încredere în echipă și cred că vom face meciuri mai bune în continuare.”

Nicoleta Dincă a subliniat: ”Din păcate, nu a fost un meci așa cum ne-am fi dorit noi. La finalizare a fost o mare problemă. Sperăm ca, până la următorul meci, să remediem acest lucru. Sperăm ca la antrenamentele pe care le mai avem până atunci să punem la punct tot ce mai trebuie. Era un meci important pentru moralul nostru, dar, din pacate, nu am reușit să câștigăm. Sperăm să câștigăm ambele meciuri rămase și să aducem cât mai multe puncte.”

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii