Braziliencele din lotul HCM-ului şi Bianca Tiron, prezentate oficial de conducerea clubului HCM Baia Mare

Trei jucatoare de la HCM Baia Mare au fost prezentate oficial de catre primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches. Este vorba despre cele doua campioane mondiale en titre, Barbara Arenhart si Alexandra Do Nascimento, originare din Brazilia, precum si despre tanara Bianca Tiron, originara din Iasi, componenta nationalei de tineret a Romaniei.

hcm baia amare inca trei jucatoare in lotul pentru acest sezon

Barbara Arenhart, Alexandra Do Nascimento şi Bianca Tiron au fost jucătoarele care au fost prezentate  oficial. Dacă primele două au ajuns la HCM Baia Mare din postura de campioane mondiale cu naţionala Braziliei, prima fiind cotată cel mai bun portar al Mondialului din 2013, iar a doua cea mai bună jucătoare din lume în 2012, Bianca Tiron este o speranţă a handbalului românesc.

“Barbara Arenhart şi Alexandra Do Nascimento sunt două jucătoare cu mare experienţă, care vor forma coloana vertebrală a echipei pe care municipiul Baia Mare o susţine şi care vor da, alături de celelate componente, speranţa băimărenilor şi României că această echipă va ajunge cât mai sus în Liga Campionilor. Asta pentru a împlini acest proiect naţional pe care îl avem cu HCM Baia Mare şi care se leagă de dorinţa noastră ca, prin sport, să ne aducem contribuţia la imaginea României”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Bianca Tiron (născută în 31 mai 1995) a început să joace handbal la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi. Evoluează pe postul de inter stânga. Fostă componentă a naţionalei de junioare, în prezent face parte din reprezentativa de tineret. A ocupat locul 6 la Campionatul Mondial din 2014 în Croaţia.

“Venirea mea la HCM Baia Mare înseamnă un lucru extraordinar de frumos pentru mine şi pentru cariera mea în handbal. HCM este o echipă foarte bună, este campioana României, iar eu mă voi strădui să-mi găsesc un loc în echipă”, a spus jucătoarea care a evoluat în sezonul precedent pentru CSU Neptun Constanţa.

După ce le-a oferit buchete de flori jucătoarelor prezentate, primarul Cătălin Cherecheş a menţionat că şi alte nume vor fi anunţate în perioada următoare: “Împreună cu colegii de la CSŞ 2 şi cu partenerii de la HCM, vom prezenta şi piramida pe care vrem să o facem să functioneze şi prin care să evolueze handbalul în Baia Mare cu impact la nivel naţional. Din această perspectivă, în perioada următoare, vom anunţa şi achiziţiile la nivel de junioare şi tineret pe care clubul le-a făcut sau le va face”.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.