Bugetul MTS pentru anul 2020 este egal cu cel de anul trecut

Ministerul Tineretului şi Sportului, a anunţat, luni, bugetul alocat pentru anul 2020. Finanțarea este sensibil egală cu cel din 2019, căruia i se va adăuga un procent de 0,5% din veniturile din accize, iar sumele care vor fi repartizate federaţiilor eligibile pentru finanţare vor fi anunţate la 13 ianuarie.

“Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului în 2020 este unul sensibil egal cu cel din 2019 (n.r. – 658.046.000 lei), sunt sume provenite din subvenţii. Dar, atenţie, în acest an am reuşit să corectăm prevederile nedrepte ale Ordonanţei 114 care limitau sursele suplimentare de finanţare ale sportului românesc şi am reintrodus acel procent de 0,5% din accizele la produsele din alcool şi tutun. Deci bugetul din subvenţii este sensibil egal celui existent în 2019, iar în plus, în condiţiile în care vor apărea reglementările cu veniturile din accize, îl vom suplimenta cu sumele aferente”, a spus Ionuț Stroe pentru AGERPRES.

Federaţiile sportive naţionale au depus în perioada 16-19 decembrie 2019 la Ministerul Tineretului şi Sportului cererile de finanţare cuprinzând acţiunile pe care doresc să le deruleze în anul 2020. În total, au depus cereri 68 de federaţii. Aceste solicitări au fost analizate în perioada 20-31 decembrie de Comisia de analiză şi evaluare a solicitărilor de finanţare a federaţiilor sportive, comisie numită prin ordin al ministrului Tineretului şi Sportului.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV