Campioana en-titre ELIMINATĂ din competiției! Polonia – Slovenia în prima semifinală de la europene!

În primul meci din cadrul sferturilor de finală, vicecampioana en titre, Germania, a fost învinsă de Polonia. Germania nu a câştigat niciun set, în timp ce polonezii vor întâlni în semifinale competiției Slovenia care a eliminat campioana en-titre, Rusia. În faţa a 12.225 de spectatori Slovenia a învins Rusia cu 3 – 1 după două ore și zece minute de joc.

Polonia – Germania 3-0 (25-19, 25-21, 25-18, 21-25)

Polonia și-a păstrat speranțele la medalie după victoria de luni seara în fața Germaniei în sferturile de finală. Ultima dată când Polonia a câștigat o medalie la acest turneu a fost la EuroVolley 2011, când au cucerit bronzul. Echipa pregătită de Vital Heynen a fost prea puternică pentru Germania, campioana de la EuroVolley 2017.

Wilfredo Leon a fost cel mai bun jucător al Poloniei cu 18 puncte. Polonia se va deplasa în capitala slovenă Ljubljana, unde va juca joi în semifinală împotriva Sloveniei.

Polonia – Germania / Foto CEV

Rusia – Slovenia 1-3 (23-25, 22-25, 25-21)

Slovenia a început meciul hotărâtă să își ia revansa după înfrângerea din faza grupelor. În ciuda atacurilor puternice ale Rusiei, slovenii au evoluat în fața a 11.225 de fani zgomotoși. Victor Poletaev a reușit 20 de puncte, în timp ce Tine Urnaut a adus 13 puncte pentru echipa gazdă.

Slovenia / Foto CEV

„Cred în acești băieți pentru că îi cunosc foarte bine. În această seară am jucat incredibil în fața Rusiei fazele de atac. Împreună cu acești suporteri magici, este dificil pentru adversar să câștige împotriva noastră.” a declarat Alberto Giuliani, antrenor principal Slovenia pentru site-ul oficial CEV.

Azi vom afla tabloul complet al semifinalelor

Franţa – Italia, va fi de la ora 21,45, în direct pe Telekom Sport 4, învingătoarea va juca în semfinale împotriva câştigătoarei meciului dintre Serbia – Ucraina.


Primul Campionat European a avut loc la Roma, Italia în anul 1948 unde au participat doar șase echipe. Formatul turneului și numărul de echipe participante s-a schimbat de mai multe ori de-a lungul deceniilor – dar ediția din acest an este unică, fiind pentru prima dată cand participă 24 de națiuni.

15 țări au câștigat cel puțin odată medalia de aur, Rusia având în total 22 de medalii, 14 revendicate de fosta Uniune Sovietică. Cele 30 de turnee ale Campionatului European au fost câștigate de nouă echipe naționale diferite. Rusia a câștigat de paisprezece ori (12 Uniune Sovietică), fiind urmată de Italia cu șase titluri, Cehia (Cehoslovacia) cu trei titluri, Serbia cu două titluri (1 Iugoslavia) și Franța, Olanda, Polonia, România și Spania cu câte un titlu fiecare. 

ROMÂNIA a câstigat un titlu european, în 1963, două medalii de argint în (1955, 1958) şi două de bronz (1971, 1977).

Turneul final este găzduit de patru ţări, Franţa, Slovenia, Belgia şi Olanda, în perioada 12 – 29 septembrie 2019.

Deţinătoarea titlului este Rusia care a învins în 2017 reprezentativa Germaniei cu  3 – 2 (25:19, 20:25, 25:22, 17:25 , 15:13).

[themeum_category category=”handbal” layout=”carousel” title=”” maxpost=”9″]

Foto CEV

Citește si...

România va găzdui runda finală a #EuroVolleyU18W

Redacția

Reacții după calificarea la Campionatul European Under-18

Ionuț Popa

România s-a calificat la Campionatul European Under-18

Mircea M

România, în finala preliminariilor balcanice pentru Campionatul European Under-18

Ionuț Popa

România, învinsă de Bulgaria, în preliminariile Campionatului European U20

Redacția

România U20 învinge Muntenegru în trei seturi

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More