duminică, iunie 26, 2022

Campion cu DINAMO în anii 90, GIANNI CREȚU a câștigat Liga Campionilor cu formația poloneză ZAKSA!

by Redacția

Un fost dinamovist scrie istorie la cel mai înalt nivel al Europei! Antrenorul român Gianni Crețu a reușit o performanță excepțională, câștigând Liga Campionilor cu echipa poloneză ZAKSA.

În vârstă de 53 de ani, Gianni Crețu a jucat la Dinamo din 1985 până în 1993, câștigând titlul național în 1992.

”Eu când am ajuns la 16 ani la Dinamo treceam în fiecare zi pe lângă Cupa Campionilor, pe care clubul o avea în vitrină! Eu timp de 9 ani am admirat-o și am visat la ea!”, a declarat Gianni Crețu pentru fanii dinamoviști!

Prezent pentru prima dată în finala Ligii Campionilor, Gianni Crețu a reușit să devină al doilea antrenor român, după Stelian Moculescu, în 2007, care a cucerit cel mai important trofeu continental inter-cluburi după 2000, anul înființării actualului format al Ligii Campionilor. Atunci, Stelian Moculescu realiza acest lucru cu formația germană VfB Friedrichshafen.

Cu acest succes, Gianni Crețu (53 de ani) încheie un sezon perfect, în care a realizat ”tripla”. El a cucerit, în afara Ligii Campionilor, și titlul în Polonia, dar și Cupa în țara care este campioana mondială en-titre.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii