Cel mai bun pivot de la ultimul Campionat Mondial a semnat cu MINAUR

Echipa de handbal feminin a clubului Minaur Baia Mare a anunțat pe site-ul oficial un transfer de marcă. Ocupanta locului 3 din Liga Florilor în sezonul 2019 – 2020, Minaur Baia Mare, a parafat în cursul zilei de astăzi transferul suedezei Linn Blohm (de la echipa daneză Kobenhavn Handbold), jucătoare ce a fost desemnată în 2019 cel mai bun pivot la Campionatul Mondial din Japonia.

Linn Blohm (28 de ani, 180 cm) va evolua la Minaur după ce în sezonul trecut a jucat pentru Kobenhavn Handbold (locul 4 în prima ligă din Danemarca). A mai evoluat de-a lungul carierei la Gustafsbergs, Savehof (ambele din Suedia), Team Tvis Holstebro și FC Midtjylland (din Danemarca). Dintre cele mai importante trofee cucerite de Linn cu echipele de club menționăm cele 3 titluri de campioană a Suediei obținute cu Savehof, câștigarea Cupei EHF (2015) și a Cupei Cupelor (2016) cu Holstebro.

Cu echipa națională de senioare a Suediei a cucerit medalia de bronz în 2014 la Campionatul European desfășurat în Ungaria și Croația. Linn a făcut parte dintr-o generație de excepție la nivel de junioare și tineret, cu naționala scandinavă reșind să câștige titlul de campioană mondială în 2010 (junioare) și 2011 (tineret)!

Anul trecut, la “mondialul” de senioare din Japonia, a fost desemnată în echipa ideală a competiției (All star team) pe postul de pivot.

Linn Blohm a debutat în naționala de senioare a Suediei în 2011, a evoluat în 98 de meciuri și a marcat 244 de goluri (în 7 competiții importante: Olimpiada din 2016, două campionate mondiale și 4 campionate europene).

Foto sydsvenskan.se Sursa minaur.ro

Citește si...

Pivotul brăilean se întoarce acasă!

Ionuț Popa

Minaur a început pregătirile pentru noul sezon

Mircea M

David Ginesta, declarații de la primul antrenament din acest sezon

Mircea M

Rapid s-a reunit!

Mircea M

Șase transferuri anunțate la Dunărea Brăila

Mircea M

CSM Târgu Jiu a parafat un nou transfer

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More