CEO vrea saƒ recupereze banii de la Clubul Pandurii

Un proces intentat clubului de administratia Complexului Energetic Oltenia va fi casŸtigat de caƒtre partea reclamantaƒ. CEO vrea o hotarare judecaƒtoreasca prin care sa  i se permitaƒ sa recupereze nu mai putin de 19 milioane de lei de la Pandurii Lignitul Targu Jiu.

Suporterii echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu ar putea să-şi ia adio de la posibilitatea de a vedea un meci al echipei locale în UEFA League, dacă un proces intentat clubului de administraţia Complexului Energetic Oltenia va fi câştigat de către partea reclamantă. CEO vrea o hotărâre judecătorească prin care să i se permită se recupereze nu mai puţin de 19 milioane de lei de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, bani pe care echipa i-a primit în 2009, 2010 şi 2011 ca finanţare de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia.

„Iniţial a fost vorba de 8,8 milioane lei, dar Curtea de Conturi ne obliga pe noi să facem verificări pentru o perioadă mai mare din urmă. Acum aceste verificări s-au încheiat şi din ele reiese că avem de recuperat peste 19 milioane de lei, cea mai mare parte de la echipa Pandurii”, a declarat Pităroiu. Şeful Diviziei Financiare a CEO a menţionat că unitatea ar avea de recuperat circa un milion din cele 19 de la două echipe de fotbal finanţate de fosta SNL Oltenia. „Una dintre echipe este Minerul Motru şi cealaltă este una de prin judeţul Mehedinţi, al cărei nume nu-l mai ştiu acum. Pentru ele încă nu s-a finalizat toată documentaţia, dar, desigur, şi în cazul lor ne vom adresa la instanţă cu plângere pentru a recupera banii respectivi, aşa cum ne-a obligat Curtea de Conturi”, a mai spus Pităroiu

Dacă în tribune fanii nu îşi mai fac probleme acum în privinţa retrogradării, au totuşi un motiv nou de îngrijorare, cel privitor la finanţarea clubului într-un sezon care se anunţă a fi unul cu rezultate ce vor rămâne consemnate în istoria echipei. Preşedintele Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, îi linişteşte pe cei care îşi fac griji în privinţa banilor echipei, el spunând că nu crede că, la finalul procesului, clubul va trebui să restituie banii respectivi. „Complexul Energetic Oltenia finanţează anul acesta clubul cu 9 milioane de lei, aşa cum făceau în anii trecuţi unităţile care au intrat în componenţa CEO. Finanţarea se face în baza aceleiaşi legislaţii, dar, de fiecare dată, au existat interpretări cu privire la modul de alocare a banilor pentru ca, la final, noi să avem dreptate. Ce-o să facem anul viitor pe vremea aceasta dacă vine iar vreun control? O să ne judecăm cu CEO pentru finanţarea de acum, complexul fiind membru fondator al clubului? Nu cred”, a declarat Marin Condescu.

Citește si...

Brazilia, eliminată de la Copa America

Redacția

Răzvan Burleanu: Vom comunica viitorul lui Edward Iordănescu

Oana B

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Redacția

Frustrare mare la Clubul Sportiv al Armatei

Szabi R

Modificare a calendarului competițional în finalul sezonului

Mircea M

6 regiuni pentru dezvoltarea fotbalului românesc

Oana B

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More