CEV amână toate evenimentele până la o notificare ulterioară

De când CEV și-a anunțat decizia de a amâna toate evenimentele până în data de 3 aprilie, am asistat la o escaladare a pandemiei coronavirusului în toată Europa, ceea ce a determinat o serie de guverne să treacă la stare de urgență iar Federațiile Naționale să oprească campionatele. FIVB a confirmat modificările calendarului, amânând Liga Națiunilor de volei până după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, se arată în comunicat postat pe site-ul oficial CEV.

În urma ultimelor evoluții, membrii Consiliului de administrație al CEV au convenit să amâne toate evenimentele CEV până la o notificare ulterioară. Această decizie se aplică următoarelor competiții:

European Cups (i.e. Champions League, CEV Cup and Challenge Cup) scheduled to take place until mid-May 2020*
•    Under-age Volleyball qualifiers scheduled for late April and early May 2020 across four age groups (U17 Women, U18 Men, U19 Women, U20 Men)
•    CEV Beach Volleyball Continental Cup Phase 2 scheduled for the week 12 to 17 May 2020
•    CEV Volleyball European Golden and Silver League 2020.

După cum a fost anunțat anterior, singura excepție de la această regulă rămâne meciul din Cupa CEV, semifinale, între Zenit SAINT PETERSBURG și Lokomotiv NOVOSIBIRSK.

În ceea ce privește sezonul 2020 de volei de zăpadă, CEV confirmă anularea tuturor evenimentelor rămase – adică tururile europene se opresc pentru a avea loc în Wagrain și Plan de Corones / Kronplatz, precum și CEV EuroSnowVolley din St. Anton am Arlberg.

„Aceasta a fost o decizie grea și dureroasă, pe care am luat-o pentru siguranța jucătorilor, oficialilor și fanilor noștri. Vom monitoriza în continuare situația pentru a găsi soluții reciproce în funcție de dezvoltarea ulterioară a crizei.”, a declarat președintele CEV, Aleksandar Boričić pentru sursa menționată mai sus.

CEV va aplica un sistem de telelucrare pentru personalul lor și va rămâne operațional la toate nivelurile. Deoarece comunicarea este crucială în aceste momente dificile, personalul CEV va rămâne disponibil la numerele de telefon și adresele de e-mail obișnuite.

„Să rămânem uniți, să menținem o comunicare deschisă și să lucrăm continuu cu energie pozitivă pentru binele iubitului nostru sport, sunt încrezător că vom reuși toți să depășim această criză.”, a încheiat președintele CEV în discursul său adresat tuturor membrilor familiei europene de volei și tuturor iubitorilor de volei.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV