CIO nu a discutat anularea sau amânarea JO 2020 de la Tokyo

Comitetul Executiv CIO și-a exprimat determinarea în a asigura succesul JO Tokyo 2020, care se vor desfășura în perioada 24 iulie – 9 august 2020. În ședinta din 3 martie 2020, a fost prezentat în fata Comitetului Executiv CIO un raport al situației Coronavirus, pe baza căruia au avut loc discuții ample.

La jumatatea lunii februarie (2020) a fost creată o echipă mixtă de lucru formată din CIO, Comitetul de Organizare Tokyo 2020, Municipalitatea Tokyo, Guvernul Japoniei si Organizatia Mondială a Sănătații (OMS). Comitetul Executiv CIO susține măsurile luate de această echipă, care constituie o parte importantă a planului orașului gazdă de a asigura securitatea JO Tokyo 2020.

CIO va continuă să urmeze sfaturile OMS, în calitatea acesteia de agenție principală a ONU în domeniul sănătății, și adreseaza mulțumirile sale pentru valoroasa colaborare de care OMS a dat permanent dovadă.

Totodată, ComEx CIO își exprimă mulțumirile și admirația pentru solidaritatea și unitatea sportivilor, a comitetelor naționale Olimpice, a federațiilor sportive internaționale și a guvernelor. Strânsa lor colaborare și flexibilitate sunt binevenite în contextul pregătirilor pentru Jocuri și, mai ales, pentru competițiile de calificare. Toți cei implicați lucrează în strânsă colaborare pentru a trece cu bine peste blocajele și problemele create în lume de coronavirus.

ComEx CIO încurajează sportivii să-și continue antrenamentele și pregătirea pentru JO Tokyo 2020 și-și exprimă toată deschiderea în a-și continuă sprijinul, în sensul că le oferă acestora acces global la toate informațiile și evoluția la zi a acestei situații pe platforma online Athlete365.

[themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”volei” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column][themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”handbal” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column]

Citește si...

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Andrada Vincze, psiholog sportiv: „Nu trebuie avem așteptări nerealiste cu privire la performanță

Redacția

Gala Sportului Românesc 2023 oferă premii la 19 categorii

Redacția

Bugetul sportului este de 104 milioane de lei. Elisabeta Lipă după sistarea finanțării de către ANS!

Oana B

Constantin Din: E o neînţelegere, handbalul va primi finanţare

Mircea M

Rușinea handbalului românesc. Imaginile de toată jena

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More