CIO nu a discutat anularea sau amânarea JO 2020 de la Tokyo

Comitetul Executiv CIO și-a exprimat determinarea în a asigura succesul JO Tokyo 2020, care se vor desfășura în perioada 24 iulie – 9 august 2020. În ședinta din 3 martie 2020, a fost prezentat în fata Comitetului Executiv CIO un raport al situației Coronavirus, pe baza căruia au avut loc discuții ample.

La jumatatea lunii februarie (2020) a fost creată o echipă mixtă de lucru formată din CIO, Comitetul de Organizare Tokyo 2020, Municipalitatea Tokyo, Guvernul Japoniei si Organizatia Mondială a Sănătații (OMS). Comitetul Executiv CIO susține măsurile luate de această echipă, care constituie o parte importantă a planului orașului gazdă de a asigura securitatea JO Tokyo 2020.

CIO va continuă să urmeze sfaturile OMS, în calitatea acesteia de agenție principală a ONU în domeniul sănătății, și adreseaza mulțumirile sale pentru valoroasa colaborare de care OMS a dat permanent dovadă.

Totodată, ComEx CIO își exprimă mulțumirile și admirația pentru solidaritatea și unitatea sportivilor, a comitetelor naționale Olimpice, a federațiilor sportive internaționale și a guvernelor. Strânsa lor colaborare și flexibilitate sunt binevenite în contextul pregătirilor pentru Jocuri și, mai ales, pentru competițiile de calificare. Toți cei implicați lucrează în strânsă colaborare pentru a trece cu bine peste blocajele și problemele create în lume de coronavirus.

ComEx CIO încurajează sportivii să-și continue antrenamentele și pregătirea pentru JO Tokyo 2020 și-și exprimă toată deschiderea în a-și continuă sprijinul, în sensul că le oferă acestora acces global la toate informațiile și evoluția la zi a acestei situații pe platforma online Athlete365.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV