joi, august 18, 2022

Clarificări ale Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) cu privire la poziția organizației față de vaccinurile împotriva COVID-19

by Redacția

Ca parte a eforturilor continue de monitorizare a impactului COVID-19 asupra activității anti-doping la nivel mondial, Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a publicat o serie de clarificări destinate sportivilor dar și partenerilor (organizațiilor anti-doping din întreaga lume ș.a.), cu privire la statutul vaccinurilor împotriva SARS-Cov-2 în raport cu Lista Interzisă. În document se afirmă:

„Având în vedere că vor exista mai multe vaccinuri dezvoltate și utilizate, este prematur să facem declarații definitive privind compoziția lor; însă, sportivii pot fi încrezători că WADA va continua să monitorizeze toate informațiile disponibile și îi va consilia, atât pe ei cât și pe alți membri ai comunității anti-doping, în cazul în care vreun ingredient al vreunui vaccin ar ridica probleme.

Sănătatea sportivilor este cea mai importantă preocupare a WADA pe perioada acestei pandemii, iar aceștia pot fi siguri că, în eventualitatea puțin probabilă în care un vaccin ar cauza o încălcare a reglementărilor anti-doping conform Codului Mondial Anti-Doping, supravegherea de către WADA a oricărei gestionări ulterioare a rezultatelor va garanta că vaccinurile și principiile anti-doping nu vor intra în conflict. Pentru a fi mai clari, în ciuda noutății acestor vaccinuri, nu există niciun motiv să credem că astfel de vaccinuri ar contraveni reglementărilor anti-doping. WADA a încheiat un memorandum de înțelegere cu diferite companii farmaceutice, inclusiv cu Pfizer, precum și cu organismul reprezentativ al acestei industrii, Federația Internațională a Asociațiilor și Producătorilor din Domeniul Farmaceutic (IFPMA). WADA este în permanentă legătură cu aceștia pe această temă, pentru a stabili compoziția exactă a diferitelor vaccinuri puse în prezent la dispoziție. WADA va continua să comunice cu sportivii și ceilalți parteneri, pe măsură ce apar noi informații relevante”.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii