Clubul Dinamo a sărbătorit 70 de ani de la înfiinţare

Clubul Sportiv Dinamo a sărbătorit pe data de 29 mai, la Opera Națională din București, 70 de ani de existență. Campioni din toate generațiile au venit să aducă un omagiu clubului de suflet, fiind la rându-le omagiați pentru performanțele obținute sub culorile alb-roșii. Ministrul Afacerilor Interne Carmen Daniela Dan a acordat plachetele de onoare sportivilor de legendă ai clubului.

Gala Dinamo 70 s-a desfășurat sub titlul generic ”Uniți prin performanță” și  a fost deschisă de președintele CS Dinamo, George Cosac:

”Evenimentul din acest an se desfășoară sub semnul Centenarului României, al Marii Uniri de la 1918. Ceea ce doresc să punctez în continuare este faptul că tot ceea ce facem noi în acest moment, sportul în general și Dinamo în particular, este un act de UNIRE. O UNIRE de voință și tenacitate, credință și speranță, știință și pasiune, sacrificiu și dăruire.

Pentru noi, cei din familia Dinamo, primul act de UNIRE a fost parafat pe 14 mai 1948, când o mână de vizionari și-au pus semnătura pe actul de fondare a clubului.

Imediat după înființare, la Dinamo au început să vină antrenori valoroși, iar ei, primii făuritori de mari campioni, și-au UNIT cunoștințele cu dorința tinerilor români de a performa, de a-și face un nume.

Așa apărut ei, marii campioni, legendele noastre și ale sportului românesc. Leon Rotman, Aurel Vernescu, Ivan Patzaichin, Vasile Dâba, Elisabeta Lipă, și toți cei care i-au urmat la sporturile nautice, au UNIT malurile cu strălucirea de aur dată de pagăi, padele, vâsle și rame.

Fiecare sportiv dinamovist care a contribuit la cucerirea celor 128 de medalii olimpice și a celorlalte câteva mii câștigate la mondiale, europene și jocuri balcanice, a UNIT câte ceva. Pentru că sportul este un liant incredibil de puternic prin valențele sale educative, sociale, culturale și identitare.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran “A fost un eveniment emoţionant care a pus în valoare toată gloria, munca şi truda sportivilor şi antrenorilor dinamovişti. Clubul Dinamo a câştigat peste 120 de medalii la Jocurile Olimpice, peste 2.000 de medalii la competiţiile majore internaţionale. Iar fiecare medalie a implicat o muncă de ani de zile din partea sportivilor şi a celor implicaţi”, a declarat Ioana Bran pentru Agerpres

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate