CM Serbia 2013, Brazilia, noua campioană mondială la handbal feminin!

Echipa națională a Braziliei a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial din Serbia. Echipa antrenata de Morten Soubak învins echipa gazdă cu 22:20 (13:11), în fața a 19.467 de spectatori  în „Kombank Arena”. Brazilia a dominat cea mai mare parte a meciului.
brazilia

Naționala de handbal feminin a Braziliei a reușit să-și adjudece primul titlu mondial din istorie, la Belgrad, chiar în fața echipei Serbiei, scor 22-20 (13-11).Cea mai bună marcatoare a braziliencelor a fost Alexandra do Nascimento, cea mai valoroasă handbalistă din 2012, potrivit unui top al IHF, cu 6 goluri, dintre care doar unul singur înscris în a doua repriză. S-au mai remarcat Fernanda da Silva și Ana Rodrigues, cu câte 4 reușite.De la gazde, principala ”gură de tun” a fost Dragana Cvijic (5 goluri), urmată de Andrea Lekic și Sanja Damnjanovic (câte 4).

Cea mai bună performanță a Braziliei la un CM a fost un loc 5 în 2011, în timp ce Serbia s-a aflat la doar a treia participare la un Campionat Mondial: în 2001 a cucerit argintul (42-40 cu Danemarca, pe vremea când Serbia și Muntenegrul formau o singură națională), iar în 2003 s-a clasat pe locul 9.

[post_ender]

Citește si...

Minaur joacă azi în fief-ul campioanei

Mircea M

Handbalistele de Iași în cantonament

Oana B

Bugetul Federației Române de handbal pe 2024 rămâne o enigmă

Oana B

Florentin Pera a anunțat lotul de 18 pentru dubla cu Croaţia

Mircea M

Simona Maior-Pașca a fost nominalizată la categoria “Antrenoarea anului”

Mircea M

În urma dezbaterilor pe subiectul „Minaur” s-a reușit discreditarea clubului

Szabi R

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More