Competițiile sportive, sub semnul întrebării

Ministrul Tineretului şi Sportului spune că nu este momentul oportun pentru reluarea competițiilor sportive, chiar dacă înțelege nerăbdarea sportivilor.

“Tuturor ne e greu, înţeleg nerăbdarea unora pentru reluarea competiţiilor sportive, dar trebuie să fim cumpătaţi, trebuie să avem răbdare şi să acţionăm cu prudenţă. Să nu aveţi cumva impresia că sportul este un domeniu aparte, că este cumva ferit de această pandemie a coronavirusului. Toate aceste competiţii pe care noi ni le dorim reluate, dar nu este momentul oportun, vă spun sincer, noi lucrăm la acest scenariu, care să descrie şi faza de pregătire, şi faza de competiţii, nu pot începe fără un cadru legal bine definit”, a declarat ministrul Ionuț Stroe, potrivit Agerpres.

În acest moment toate competiţiile sportive din România sunt suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, ministrul Stroe fiind adeptul repornirii treptate a activităţii sportive, idee lansată şi la reuniunea miniştrilor de sport din ţările Uniunii Europene de săptămâna trecută.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV