Complexul Sportiv Național “Lascăr Pană” primul inaugurat de MTS în ultimii 18 ani

Ministrul tineretului și sportului Bogdan Matei, secretarul de stat Cosmin Butuza și directorul general din MTS Daniel Jianu s-au aflat în weekend la Baia Mare, în vizită la Complexul Sportiv Național “Lascăr Pană”, informează MTS.

Oficialii MTS au purtat întâi o discuție cu Sorin Andrei, directorul CSN Baia Mare, despre despre problemele prioritare care trebuie rezolvate în acest an și despre investițiile necesare la acest CSN, primul inaugurat de MTS în ultimii 18 ani.

Ministrul Bogdan Matei s-a deplasat apoi la principalele baze sportive ale Complexului din Baia Mare, printre care bazinul acoperit, Sala Polivalentă și stadionul de rugby „Arena Zimbrilor”.

Ultima oprire a delegației MTS a fost la Hotelul Sport din cadrul aceluiași complex din Baia Mare, un stabiliment poziționat foarte bine, dar care necesită investiții substanțiale.

„Complexul Sportiv Național din Baia Mare este un obiectiv extrem de important pentru sportul românesc. Am ținut să vin aici și să văd cu ochii mei despre ce este vorba și care este starea bazelor sportive. Avem câteva baze în stare bună și care găzduiesc frecvent competiții importante, cum ar fi Sala Polivalentă, Arena Zimbrilor sau bazinul acoperit. Dar, din păcate, sunt și baze destul de depășite și care trebuie refăcute din temelii, de la bazinul descoperit sau terenul de atletism până la Hotelul Sport. Acesta din urmă este prioritatea noastră, pentru că un asemenea CSN are nevoie de un loc care să asigure condiții optime de cazare pentru sportivi. Vom demara cât mai rapid procedurile pentru alocarea unui buget pentru demararea lucrărilor de modernizare și sper să vină cât mai curând ziua când acest CSN va ajunge la standardele înalte de care au nevoie sportivii de performanță”, a spus Bogdan Matei.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate