Consiliul Judetean Valcea a sponsorizat cu 100.000 de lei echipa de handbal feminin Oltchim

Consiliul Judeţean Vâlcea a sponsorizat cu 100.000 de lei echipa  Oltchim, dar preşedintele grupării, Petre Berbecaru susţine că este nevoie de minimum 700.000 de lei în această săptămână.

„Banii primiÅ£i de la Consiliul JudeÅ£ean reprezintă o gură de oxigen. Nu ne ajunge această sumă, dar e un pas înainte. De exemplu, o deplasare la Larvik, în Norvegia, este mai scumpă decât ce am primit azi. Trebuie să găsim rapid şi alÅ£i bani pentru a detensiona situaÅ£ia financiară a clubului. Avem nevoie de minimum 700.000 de lei în această săptămână pentru a ne duce spre finală. Timpul este extraordinar de scurt, sper să vină alături de noi şi primăria Râmnicului, şi alÅ£i sponsori. De la primărie banii sunt aprobaÅ£i şi ar fi nevoie de o şedinţă extraordinară pentru a-i aloca acum, sper să găsim înÅ£elegerea să avem aceşti bani acum”, a afirmat Berbecaru.

Preşedintele grupării CS Oltchim Râmnicu Vâlcea a adăugat că vedetele din lot i-au promis că vor rămâne la echipă dacă vor primi oferte de prelungire a contractelor. „Eu nu vreau ca acest club să moară, tragem cu dinÅ£ii să nu moară. Ce facem dacă vom câştiga Liga Campionilor? Câştigăm şi punem lacătul? Am făcut un plan şi pentru sezonul viitor. Dacă vom găsi sponsori, dacă vom fi sprijiniÅ£i de oficialităţile locale, vom reduce la jumătate bugetul clubului, vom păstra un nucleu de bază cu handbaliste de mare valoare şi vom aduce la echipă handbalistele tinere pe care le-am împrumutat la alte formaÅ£ii. Dacă e să pun răul înainte, dacă tot va fi să murim, măcar să murim frumos şi să aducem la Râmnicu Vâlcea Liga Campionilor, visul de ani şi ani al vâlcenilor. Ştiu că s-a zvonit mult că o parte din handbaliste au semnat deja cu alte formaÅ£ii. Am vorbit cu fiecare handbalistă şi toate mi-au spus că prima dată aşteaptă oferta Oltchimului apoi de la alte cluburi. Inclusiv Bulatovici mi-a spus că vrea să rămână la Vâlcea. Ea a avut oferte de la toate marile echipe ale lumii. Tot aşa Pineau, Barbossa, dar şi handbalistele române. Dacă mâine am anunÅ£a că sunt libere de contract nici măcar una dintre ele nu va rămâne fără echipă”, a explicat Berbecaru.

În schimb, preşedintele FederaÅ£iei Române de Handbal, Cristian GaÅ£u, prezent şi el la şedinÅ£a Consiliului JudeÅ£ean Vâlcea, este convins că jucătoarele străine vor pleca în momentul în care le vor expira contractele. „Sper ca lotul să nu se destrame, să rezistăm până la finala Ligii Campionilor. Apoi, pentru mine e clar. Contractele handbalistelor străine se termină şi ele vor pleca de la Vâlcea. Există un plan pentru sezonul viitor. Se poate face înjumătăţirea bugetului, de la 3 la 1,5 milioane de euro. Să vedem dacă se poate realiza”, a spus GaÅ£u.

Oltchim va disputa meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor pe teren propriu, duminică, de la ora 18.00, cu Krim Ljubljana.

Citește si...

Victorie care aduce liniște pentru Minaur

C. Sabău

Bistrița joc rușinos cu CSM București

Mircea M

SCM Râmnicu Vâlcea a bifat al treilea transfer

Mircea M

Probleme financiare la clubul Dacia Mioveni, depunctare la zece zile!

Mircea M

Clasament marcatoare după 21 de etape

C. Sabău

Florentin Pera: Ne dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte

Ionuț Popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More