duminică, iunie 26, 2022

Constantin Din, mesaj pentru arbitri: „Nu voi tolera asta!”

by Redacția
Constantin Din, noul preşedinte al FRH

Noul președinte al Federației Române de Handbal, Constantin Din, s-a adresat arbitrilor, care se pregătesc de finalul sezonului.

Scrisoarea lui Constantin Din către arbitri

În primul rând doresc să mulțumesc încă o dată participanților la Adunarea generală a FRH din data de 28 aprilie 2022 pentru încrederea pe care mi-au acordat-o!

Suntem în plină desfășurare a calificărilor pentru turneele de juniori, a meciurilor din fazele finale ale Cupei României și nu în ultimul rând au loc meciurile din ultimele etape de campionat decisive pentru stabilirea ierarhiilor finale.

Munca de un an de zile a sportivilor, antrenorilor și administratorilor de cluburi depinde acum și de modul în care arbitrii își fac datoria în toate sălile în care se desfășoară aceste meciuri.

În mesajele mele din campania electorală, privind modul în care îmi doresc să se desfășoare activitățile de arbitraj în handbalul românesc, dar și in intervenția mea finala din Adunarea Generală a FRH, am insistat pe nevoia de a intra într-o nouă etapă a arbitrajului, la toate nivelurile plecând de la următoarele principii:

– Respect față de participanți și între participanți: sportivi, antrenori, administratori de cluburi și spectatori;
-​ Fairplay;
-​ Respectarea regulilor de comportament în societate;
-​ Respectarea regulamentului specific fiecărei întreceri comunicat tuturor părților implicate;
-​ Aplicarea de către arbitri a regulamentului specific fiecărei întreceri.

Se pare, că din păcate, mesajul meu nu a avut încă timp să ajungă la toți arbitri care au arbitrat în weekend-ul trecut meciuri de calificare la juniori. Mi-au fost semnalate arbitraje în vechea maniera de arbitraj, autoritare și nu de puține ori discreționare!

Fac un apel public către arbitrii și observatorii ce vor fi delegați în perioada imediat următoare până la sfârșitul acestui an competițional: Vă rog să luați în considerare noua abordare a președintelui ales al FRH privind arbitrajul tuturor meciurilor de handbal din România!

Voi culege informații despre modul în care vă faceți datoria pe terenul de joc astfel încât cei mai buni din punct de vedere sportiv să câștige! Nu voi tolera comportamente și maniere de arbitraj care își propun să decidă ele însele învingătoarea din teren.

Mă voi strădui ca în toate meciurile cheie din acest final de sezon competițional, să existe oameni în tribune care să monitorizeze modul în care vă achitați de îndatoririle profesionale. Depinde numai și numai de Dvs dacă doriți să vă continuați cariera și să vă bucurați de această nobilă activitate în calitate de arbitrii sau observatori!

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii