duminică, iunie 26, 2022

Constantin Din: Niciun jucător nu se află deasupra regulamentelor

by Redacția
FOTO FRH

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, a insistat pentru promovarea respectului în lumea handbalului şi a opinat în privinţa amenzii aplicate jucătoarei Cristina Neagu (CSM Bucureşti) că nici cea mai bună handbalistă din lume nu are dreptul să încalce regulamentele, informează AGERPRES.

După meciul HC Zalău – CSM Bucureşti (scor 26-24), din penultima etapă a Ligii Naţionale, Cristina Neagu a făcut o comparaţie între modul în care adversarele au jucat cu formaţia sa şi cu CS Rapid, adversara directă în lupta la titlul. De asemenea, ea a afirmat că rezultatele meciurilor de la Zalău se ştiu dinainte.

Neagu a fost sancţionată de Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Handbal cu o penalitate de 1.000 de lei pentru declaraţiile tendenţioase făcute în mass-media după meciul formaţiei sale CSM Bucureşti cu HC Zalău.

”Orice lucru anormal se discută la Comisia de disciplină, unde se iau şi deciziile. Cristina Neagu a fost amendată în urma unor analize în cadrul acestei comisii de disciplină. Ceea ce îmi doresc foarte mult este să apară respectul între noi cei care facem handbal şi nu numai. Atâta vreme cât respectul o să fie în mijlocul nostru, cu siguranţă aceste declaraţii uşor-uşor vor dispărea. Îmi doresc foarte mult ca toţi cei implicaţi în handbal să ne bucurăm de acest sport frumos şi nu putem să ne bucurăm decât dacă există respect reciproc între toate părţile implicate. Cu siguranţă, Cristina Neagu avea un substrat de adevăr. Dar, orice societate, inclusiv federaţia, are nişte regulamente care trebuie respectate. Cel care greşeşte trebuie să plătească. E evident. În cazul de faţă, dacă Cristina era nemulţumită pentru arbitraj, există această comisie a arbitrilor, această comisie de disciplină care teoretic trebuie să sancţioneze pe cei care greşesc. Chiar dacă Neagu e cea mai bună jucătoare din lume, nu cred că are dreptul să încalce un regulament. Eu nu spun că are sau nu are dreptate, eu am văzut în reluare meciul acela. Au fost greşeli de arbitraj. Sunt în toate meciurile greşeli de arbitraj, greşesc şi jucătorii, greşesc şi antrenorii, cu toţii greşim. Trebuie să eliminăm aceste interese personale şi de grup sau de interes imediat. Cu toţii trebuie să ne gândim la binele handbalului românesc şi trebuie să găsim soluţia de a îndrepta aceste lucruri”, a declarat Constantin Din, joi, cu prilejul unei conferinţe de presă pentru sursa citată mai sus.

Preşedintele FRH a precizat că va discuta personal cu Cristina Neagu şi a început deja convorbiri cu majoritatea jucătorilor români.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii