Copiii, părinții și sportul – o relație care ar trebui să existe!

Simplu nu este, chiar necesită foarte mult timp, dar trebuie să scăpăm de scuze. Pentru orice altceva ne alocăm timp, dar de sănătate doar când ne ajunge cuțitul la os. Cel mai bun sfat este să faceți cât mai multă mișcare.

Rolul sportului în sănătate:

Mișcarea contribuie la scăderea obezității. Persoanele active în viața de zi cu zi au hipertensiune arterială normală. Exercițiile pe care le putem face în mod regulat sunt foarte multe și în mod cert ar putea contribui la o mai bună funcționare a inimii și a plămânilor. Deci, cu siguranță putem spune că sportul, în general înseamnă sănătate. 

“Este foarte important ca sportul să se facă de la vârstele mici, de la copii, indiferent că vorbim de sportul de masă sau de sportul de performanță. Este bine să îl practicăm pentru că are o sumedenie de beneficii: în primul rând pentru aspectul fizic, pentru construirea unui corp sănătos, pentru celelate avantaje se știe foarte bine că îmbuntățește foarte mult starea de sănătate, de spirit etc.” a declarat Paula Todoran, atletă.

“Din punctul meu de vedere, sportul este foarte important, în primul rând ne aduce numai sănătate. Beneficiile sunt evidente, indiferent de mișcare, nu vreau să mă refer doar la Culturism si Fitness, poate să fie orice altă disciplină sportivă. Principal este să facem mișcare!” a declarat Ioan Lazlo culturist Șimleul Silvaniei 

Sportul aduce nu numai relaxare și distracție, dar este și un instrument de dezvoltare a abilităților sociale atât de utile. Sportul te învață să fii competitiv, corect și onest. Sportul te antrenează să îmbini competitivitatea cu integritatea. Sportul îi învață pe copiii noștri să-și creeze relații interumane de calitate, să socializeze și să se bucure de viață atât în anii de scoală, cât și mai târziu, în viața de adult.

Educarea copiilor în importanța și utilitatea sportului din viața lor, ar putea să îi transforme în adulți activi. Unele activități sportive tind să aibă un impact mai durabil din copilărie până la maturitate. Vorbim aici despre fotbal, baseball și hochei. În alte discipline sportivii tind să renunțe dacă nu sunt implicați constant în acest tip de activitate sau dacă simt că nu pot face față. 

Participarea la concursuri sportive îi învață pe copii să iubească chiar și „provocările” de la clasă. De asemenea, îi învață să funcționeze într-o societate competitivă.

Prin sport, îți dezvolți fizicul ne ferim de anumite boli care pot apărea, una dintre ele fiind obezitatea, unde stăm destul de rău. Sportul îi ajută pe copii să se dezvolte armonios, fizic cât si psihic. Ar trebui ca părinții să se gândească la sănătatea copiilor lor. Este mult mai ușor să îi educi prin sport. Aici învață ce este colectivitatea, să se respecte unul pe celălat.” a declarat Valeria Motogna

“Indiferent de ramura sportivă, fiecare copil are o atracție față de un anumit sport, unui băiețel poate îi place fotbalul iar unei fetițe poate îi place handbalul ori voleiul. Nu are importanță ce ramură sportivă alege, importantă este mișcarea. Părinții să își trimită copii la sport, să facă cât mai multă mișcare. În mod evident vor învăța să piardă, ori să fie învingători în funcție de pregătirea pe care o vor avea în ziua competiției.” a mai spus Ioan Lazlo culturist CS Gold Gym Şimleu Silvaniei.

Dragi parinți, implicați-vă cât puteți, încurajați-i să-și găsească un sport care să le placă și sprijiniți-i să îl practice în mod regulat. E important să fim implicați în rutina lor sportivă pentru a ne asigura că obțin beneficiile pe viață!

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate