Cosmin Contra: Nimic nu mă poate face să continui la naţională şi după meciul cu Spania

Antrenorul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, a declarat la finalul partidei cu Suedia, pierdută cu scorul de 0-2, că în acest moment nimic nu l-ar mai determina să continue în aceast post după ultima partidă din preliminariile EURO 2020, programată, luni, cu Spania, declarându-se foarte afectat de ratarea calificării, informează AGERPRES.

El a precizat însă că va avea o discuţie cu reprezentanţii federaţiei după partida de la Madrid şi se va decide dacă va continua să conducă naţionala şi în barajul de calificare din Liga Naţiunilor din luna martie.

„Dacă mă întrebi acum la supărare, nimic nu mă va face să mai rămân şi la barajul din Liga Naţiunilor. Voi analiza împreună cu staff-ul pentru că am învăţat în cei 10 ani de antrenorat că deciziile nu se iau la cald. Contractul meu se termină la începutul lui decembrie, mai avem un meci după care voi analiza foarte serios ceea ce am făcut şi ceea ce nu am reuşit să fac. Este şi federaţia, vom avea discuţia după meciul cu Spania şi vom vedea ce decizie se va lua”, a declarat Contra în conferinţa de presă susţinută vineri seara.

Tehnicianul s-a arătat foarte afectat de ratarea obiectivului, calificarea la EURO 2020 din grupele preliminariilor, spunând că este cea mai mare dezamăgire din cariera sa.

„Trebuie să mă repet de fiecare dată? Dacă mi se termină contractul… Pentru mine este o dezamăgire mare ceea ce s-a întâmplat, poate cea mai mare dezamăgire din cariera mea de antrenor. Lăsaţi-mă să termin acest joc cu Spania şi să analizez un pic ceea ce este mai bine de făcut şi veţi vedea după meciul cu Spania ce decizie voi lua. Lăsaţi-mă să încerc să termin cât mai bine aceste preliminarii, analizez apoi ceea ce s-a întâmplat şi în funcţie de asta voi lua o decizie. Dar încă o dată spun, contractul meu se termină, ca să nu mai fie alte întrebări, pentru că mai clar de atât nu pot să fiu. Nu mă deranjează că se vehiculează alte nume, după ce am pierdut calificarea la EURO trebuie să punem capul în pământ şi să mergem mai departe, ce să facem… Criticile sunt normale în momentul de faţă şi le accept cu cea mai mare plăcere. Nu pot să zic nimic în momentul de faţă ca să mă apăr”, a mai spus Cosmin Contra.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul său meci din Grupa F.

Suedia s-a impus prin golurile marcate de Marcus Berg (18) şi Robin Quaison (34), obţinând calificarea la EURO 2020.

România va juca luni ultimul său meci din preliminariile EURO 2020, cu Spania, la Madrid, pe Stadionul ”Wanda Metropolitano” (ora 21:45).

„Tricolorii” păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor.

Sursa Agerpres

[themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”handbal” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column][themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”volei” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column]

Citește si...

Amical împotriva Irlandei de Nord

Mircea M

Adversarii tricolorilor în Liga Națiunilor. Reacția selecționerului Edward Iordănescu

Ionuț Popa

Au fost stabilite partidele de verificare pe care naționala României

Mircea M

Meci de pregătire cu Irlanda de Nord în martie 2024

Mircea M

Toate reacțiile după tragerea la sorți a grupelor EURO 2024!

Redacția

Azi aflăm grupa României la Euro 2024

Szabi R

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More