CS Dinamo, 74 de ani de existenţă

Clubul Sportiv Dinamo a aniversat, miercuri, 74 de ani de existenţă printr-un eveniment organizat pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, la care au participat politicieni dar şi foşti şi actuali sportivi ai grupării bucureştene, informează AGERPRES.

Ministrul Afacerilor Interne a afirmat că Dinamo trebuie să se mândrească cu palmaresul impresionant de medalii obţinute în cei 74 de ani de existenţă.

 

„Dinamo este unul dintre marile cluburi sportive din România, este o adevărată plăcere ca iubitor al sportului să mă aflu alături de oameni care au făcut performanţă, de oameni pasionaţi, care au urcat România pe podiumul premianţilor la competiţiile internaţionale. Ceea ce ne aduce împreună este pasiunea pentru sport, puţine cluburi să pot mândri cu rezultate ca ale dumneavoastră, cu un palmares bogat care vă poziţionează între cei mai buni: peste 130 de medalii la Jocurile Olimpice, peste 1.200 de medalii la campionatele mondiale şi aproape 1.700 la campionatele europene. Sunt rezultate extraordinare ale unor oameni care au muncit mult, au făcut sacrificii personale pentru sport, pentru ca numele României să fie rostit cu respect în lume. Clubul Dinamo este un simbol al tradiţiei, iar generaţiile de campioni demonstrează acest lucru. Clubul Dinamo este şi un simbol al modernităţii, pentru că indiferent de piedici, evoluţia şi modernizarea instituţională sunt fireşti într-o societate care aspiră la mai mult”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode pentru sursa citata mai sus.

Campioana olimpică la canotaj de la Tokyo 2020, Ancuţa Bodnar, a spus că este la început de drum şi că şi-ar dori să calce pe urmele foştilor mari sportivi dinamovişti: „Vreau să spun că sunt onorată că sunt alături de atâţia sportiv, mari campioni ai clubului Dinamo, şi îmi doresc ca pe viitor să ajung şi eu ca ei. Sunt la început, dar drumul meu continuă. La mulţi ani, Dinamo!”.

Evenimentul a fost urmat de un meci demonstrativ între două echipe de fotbal formate din foşti jucători ai echipei Dinamo, printre care Dănuţ Lupu, Florin Prunea, Ioan Ovidiu Sabău, Dorin Mateuţ sau Florentin Petre.

CS Dinamo, 74 de ani de existenţă

Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti a organizat miercuri un evenimentul aniversar dedicat împlinirii a 74 de ani de la înfiinţare, la care au participat foşti campioni, actuali şi copii de la centrele de formare. Printre invitaţi s-au numărat şi ministrul Dezvoltării Attila Cseke, ministrul Sportului, Eduard Novak, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, antrenorul Mircea Lucescu.

Citește si...

Nu s-a luat nicio decizie în privința organizării europeanului din 2026

Ionuț Popa

Handbalul nu va respecta Legea Novak nici în viitorul sezon

Mircea M

Joc dificil pentru gorjence, la Brașov

Vasile.M

Cupa României la volei feminin se joacă în weekend la Mioveni

Oana B

Minaur joacă azi în fief-ul campioanei

Mircea M

Gorjencele şi-au aflat adversara din sferturile Cupei României

Vasile.M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More