marți, august 16, 2022

CS Minaur va juca în EHF European League

by Redacția
Vicecampioana României Minaur Baia Mare va evolua în EHF European League la handbal feminin în sezonul viitor, deşi ceruse a EHF să evolueze în Liga Campionilor.
Actualul format al DELO EHF Champions League la handbal feminin cuprinde 16 echipe în faza grupelor. Acestea urmează să fie împărțite în două grupe a câte opt echipe. În grupe se joacă după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, un total de 14 partide. Primele duă clasate din fiecare grupă sunt calificate direct în sferturi, iar ocupantele locurilor 3-6 vor juca  meciuri de baraj pentru calificarea în sferturile de finală. Câștigătoarele sferturilor vor juca în Final Four.Federația Europeană de Handbal a anunțat numele primelor 10 echipe care vor juca în grupe, direct: RK Podravka Vegeta Koprivnica (Croația), Odense Handbold (Danemarca), Brest Bretagne Handball (Franța), FTC-Rail Cargo Hungaria și Gyori Audi ETO KC (Ungaria), ZRK Buducnost Podgorica (Muntenegru), Vipers Kristiansand (Norvegia – deținătoarea trofeului), CSM București (România), ȚSKA Moscova (Rusia), Borussia Dortmund (Germania).

Alte 10 echipe au solicitat wild-card, dar numai șase dintre acestea au fost acceptate în grupe: Team Esbjerg (Danemarca), Metz Handball (Franța), Rostov-Don (Rusia), RK Krim Mercator Ljubljana (Slovenia), IK Savehof (Suedia) și Kastamonu Belediyesi Gsk (Turcia).

Celelalte patru solicitante de upgrade, SG BBM Bietigheim (Germania), Storhamar Handball Elite (Norvegia), CS Minaur Baia Mare (România) și DHK Banik Most (Cehia) vor evolua în a doua competiție europeană ca valoare, EHF European League. DHK Banik Most este echipa de rezervă în cazul în care Dortmund nu va plăti suma cu care a fost amendată pentru o neprezentare nejustificată în sezonul trecut din Liga Campionilor.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii