CSM Focșani  a fost exclusă din turneul de la Sfântu Gheorghe!

CSM Focşani 2007 a fost exclusă, marţi, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal din al doilea turneu al Ligii Naţionale de la Sfântu Gheorghe, potrivit site-ului FRH.

COVID-19 trimite la Federație 40.000 de lei!

CSM Focşani a fost găsită vinovată de ”nerespectarea Protocolului medical de organizare şi desfăşurare a competiţiilor de handbal la turneul 2 contând pentru Liga Zimbrilor, desfăşurat la Sf. Gheorghe, 4-11 octombrie”.

Comunicatul clubului CSM Focșani

Luni, 5 octombrie, au fost testați Covid -19 la Sfântu Gheorghe componenții lotului care au făcut deplasarea pentru turneu mai puțin Valentin Mocanu care a fost testat la Focșani. Au avut rezultate pozitive Valentin Mocanu, Attila Eros, Alexandru Gramatic și Constantin Rusu.

CSM Focșani 2007 a fost exclusă din turneu ” pentru depistarea a mai mult de 3 jucători testați RT-PCR cu rezultat pozitiv, în timpul desfășurării turneului”, așa cum este precizat în Comunicatul din 6 octombrie al Comisiei de Discplină a FRH.

Comisia de Disciplină a FRH a mai decis două penalități de 20 mii lei în sarcina CSM Focșani 2007.

În legătură cu hotărârile Comisiei de Disciplină a FRH din 6 octombrie 2020, directorul CSM Focșani 2007, Viorel Ciubotaru, declarat că ”clubul va face contestație în termen regulamentar împotriva acestora întrucât lotul care a făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe a avut rezultate negative la testarea făcută joi, 1 octombrie, în termenii Protocolului medical, la Focșani. Iar jucătorul Valentin Mocanu a acuzat duminică seara o stare ușor febrilă – 37,2 care nu indica infectarea cu Covid – 19, a cărei limită de jos este de 37,4. Pentru a face o testare rapidă, l-am trimis la Focșani unde a fost testat luni dimineața, rezultatul fiind pozitiv. Tot luni, lotul la Sfântu Gheorghe a fost testat preventiv, de urgență, la cererea mea, pentru a nu risca îmbolnăvirea mai multor persoane. În urma testării au mai fost depistați pozitiv trei sportivi. Ceea ce înseamnă că CSM Focșani 2007 avea la Sfântu Gheorghe trei sportivi infectați cu Covid-19 în timpul turneului”.

Despre ceea ce se va întâmpla cu lotul echipei, aflate, încă, la Sfântu Gheorghe directorul Viorel Ciubotaru a declarat: ”Așteptăm deciziile DSP Covasna, care până acum – marți, 6 octombrie, ora 19:00, nu ne-au fost comunicate. Nu am avut discuții decât cu DSP Vrancea de unde avem un sprijin important și suntem în legătură cu specialiștii de acolo pentru a vedea cum vom proceda în continuare. Așteptăm!”

Comunicat Comisiei Centrale de Disciplină a FRH

ȘEDINȚA COMISIEI CENTRALE DE DISCIPLINĂ DIN DATA DE 6.10.2020
PROCES VERBAL NR. 312
Încheiat astăzi, 6.10.2020, în ședința ordinară a C.D.D., în prezența membrilor: Jugănaru Lucian, Dincă Valerica, Teodorescu Emil, Berindei Dan.
În legătură cu sesizarea nr. 1539/06.10.2020, privind nerespectareaa Protocolului medical de organizare si desfasurare a competitiilor de handbal la turneul 2 contând pentru Liga Zimbrilor, desfasurat la Sf. Gheorghe, 4-11 octombrie, de catre CSM Focsani, comisia:
-vazând modalitatea in care clubul a omis informarea in termen a FRH, asupra starii de sanatate a sportivilor care nu au efectuat deplasarea la turneu, cât și neinformarea în timp regulamentar și lipsei de informare a tuturor categoriilor menționate în același Protocol, referitoare la starea de sanatate a sportivului Mocanu Valentin,
-vazand buletinele de analiza si data acestora, a sportivilor testati in data de 05.10.2020, CCD hotaraste:
Sanctionarea clubului CSM Focsani 2007, cu penalitate 20.000 lei, conform art 3.1 din Protocolul medical de organizare si desfasurare a competitiilor de handbal, (PMODCH), data de achitare 05.11.2020, pentru nerespectarea obligatiei de informare imediată a F.R.H., asupra unui caz suspect sau și pozitiv la Covid-19, pe perioada desfășurării antrenamentelor pe plan local.
Sanctionarea clubuui CSM Focsani 2007 cu excludere din turneu, pierderea meciurilor ramase de disputat cu 10-0, si penalitate pecuniara de 20. 000 lei, data de achitare 05.11.2020, conform art 3.2 din PMODCH, pentru depistarea a mai mult de 3 jucatori testați RT-PCR cu rezultat pozitiv, în timpul desfășurării turneului”.
”Notă: Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea hotărârii Comisiei de Disciplină (conform Regulamentului Disciplinar Art. 13.5). Acestea vor intra în posesia motivării hotărârii Comisiei de Disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii.
Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate, respectând procedura introducerii Apelului, conform Art. 15.4”.

Citește si...

Handbaliștii de la Minaur, neplătiți de 5 luni

Mircea M

Carmen Amariei revine pe banca lui „U” Cluj

Mircea M

Liviu Andrieș: A fost un turneu foarte bun de pregătire

Vasile.M

Scor record în Liga Națională!

Redacția

Victorie pentru Minaur în derby-ul cu CSM Constanţa

Mircea M

Victorie la 15 goluri diferență cu Odorhei

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More