CSM Târgu Jiu pierde pe terenul ciucanilor!

by Redacția

Baschetbaliştii CSM Târgu Jiu au cedat, miercuri, 26 martie, în faţa celor de la CSM Miercurea Ciuc, într-un meci din etapa 25-a din Liga Naţională. Echipa din Miercurea Ciuc s-a impus cu scorul de 85-81. A fost o partidă cu numeroase răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, în care Ahmed Bashir, cu 15p, a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene.

Plecaţi cu gândul de a-şi continua seria bună din retur, baschetbaliştii grupării gorjene nu au putut lega şi cea de a treia victorie consecutivă. După un început bun de meci, în care au dominat primul sfert şi nu păreau să aibă probleme pe terenul ciucanilor, băieţii lui Claudiu Alionescu au intrat în avantaj la pauză, 40-37. Gazdele au dominat o parte din sfertul trei şi începutul sfertului patru, momente care s-au dovedit a fi decisive în stabilirea scorului final. Gorjenii au încercat o revenire pe final de meci, dar prea târziu pentru a mai scoate un rezultat pozitiv la Miercurea Ciuc, grupare care s-a impus cu 85-81. Scorul pe sferturi a fost: 17-22, 20-18, 24-17, 25-24.

Ahmed Bashir a fost cel mai bun marcator al gorjenilor, cu 15p marcate. El mai strâns şi 6 recuperări. Malik Morgan a reuşit 14p, 2 recuperări şi 8 pase decisive. Carl Dylan a avut 12p şi 10 recuperări, în timp ce Kendarrius Hamilton a strâns la randul său 12p  şi 6 recuperări. Porter Troupe şi Brandon Sly au contribuit cu câte 9p fiecare, iar românii Titus Nicoară şi Octavian Ilie, câte 5p fiecare.

Antrenorul gorjean a pus înfrâgerea de la Miercurea Ciuc pe seama jocului slab prestat de elevii săi pe faza de apărare.

„Din păcate am prestat un meci foarte slab. În primul rând din punct de vedere defensiv, unde am primit 86 de puncte şi cu o astfel de „performanţă” este foarte greu să câştigi, şi mai ales în deplasare. În special în partea a doua, unde am primit 49 de puncte, iar asta ne-a costat şi meciul. Din punct de vedere ofensiv, chiar dacă am dat 81 de puncte, care pare o cifră bună, realitatea cred că este alta. Am suferit foarte mult la deciziile la pick, unde ei au jucat cu schimb şi de asemenea la capitolul aruncărilor. Este din păcate un meci foarte slab al nostru, împotriva unui adversar facil şi la un moment nepotrivit”. a declarat Claudiu Alionescu.

Baschetbaliştii gorjeni vor juca etapa viitoare, pe teren propriu, peste trei zile, cu FC Argeş Piteşti. Meciul este programat pentru sâmbătă, 26 martie, de la ora 18.00.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii