Danemarca a castigat medalia de bronz la campionatul mondial de handbal feminin

Echipa naţională  a Danemarcei a câştigat, la Belgrad, medalia de bronz la Campionatul Mondial, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică a competiţiei.

danemarca

Danezele s-au impus în finala pentru medalia de bronz, cu scorul de 30-26 (12-15).

De remarcat evoluțiile de senzație ale Kristinei Kristiansen (10 goluri din 13 șuturi) și ale portăriței Rikke Vesyergaard Poulsen, cu 13 intervenții reușite. Pentru nordice, au mai punctat, printre altele, Ann Grete Norgaard (de 5 ori) și Lire Anna Ryborg Jorgensen (4).Cele mai bune marcatoare ale polonezelor au fost Patrycja Kulwinska (5), Kinga Byzdra și Alina Wojtas (câte 4).

Dacă Polonia se află la cea mai bună performanță la un Campionat Mondial, Danemarca are în palmares un titlu suprem în handbalul feminin, în 1997 (33-20 cu Norvegia), 2 medalii de argint (în 1962 și 1993) și una de bronz (1995).

Antrenorul danez Jan Pytlick a fost foarte mulțumit după ce a câștigat medalia de bronz Campionatul Mondiall de handbal feminin

VestiVelika_danska_pitlik

– Suntem foarte multumiti ca am câștigat medalia de bronz. Am avut un joc foarte bun avand in vedere am avut unele probleme cu apărarea la inceputul partidei. Putem spune cu mândrie că am jucat jocul nostru cel mai bun vreodată in a doua repriza.Această victorie este foarte importanta pentru echipa, Danemarcei și handbalului danez  feminin, în general.

Citește si...

Minaur joacă azi în fief-ul campioanei

Mircea M

Handbalistele de Iași în cantonament

Oana B

Bugetul Federației Române de handbal pe 2024 rămâne o enigmă

Oana B

Florentin Pera a anunțat lotul de 18 pentru dubla cu Croaţia

Mircea M

Simona Maior-Pașca a fost nominalizată la categoria “Antrenoarea anului”

Mircea M

În urma dezbaterilor pe subiectul „Minaur” s-a reușit discreditarea clubului

Szabi R

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More