Daniela Stanciu, calificată în finala de la înălţime la Europenele indoor de la Istanbul

Sportiva Daniela Stanciu s-a calificat, joi, în finala probei de săritură în înălţime, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul, informează AGERPRES. 

În „Atakoy Arena”, la cea de-a 37-a ediţie a Europenelor de sală, Daniela Stanciu a prins finala cu a treia performanţă a calificărilor, 1,91 metri, la egalitate cu Christina Honsel (Germania) şi Angelina Topic (Serbia). De remarcat că toate cele opt atlete calificate în finală au reuşit să sară 1,91 m, departajarea fiind făcută la numărul de tentative.

La aruncarea greutăţii, Andrei Rareş Toader (locul 9) a fost primul sub linia celor opt atleţi calificaţi în finală, cu 20,15 metri, diferenţa faţă de ultimul atlet calificat fiind de 5 centimetri.

La 800 m masculin, Cristian Voicu a fost al 19-lea în serii, cu timpul de 1 min 49 sec 88/100, ratând calificarea în finală.

Răzvan Cristian Grecu nu a reuşit nicio încercare validă la triplusal.

În proba feminină de 800 m, Cristina Bălan a fost penultima (locul 27), cu timpul de 2 min 08 sec 29/100.

Vineri vor evolua în calificări alţi şase români: Gabriel Bitan (lungime), Mihai Dringo (400 m), Robert Parge (400 m), Andreea Taloş (triplusalt), Claudia Bobocea (1.500 m), Lenuţa Simiuc (1.500 m).

România participă cu 14 sportivi, şapte fete şi şapte băieţi, la Campionatele Europene de atletism în sală de la Istanbul (2-5 martie), care reunesc 593 de atleţi din 47 de ţări, 301 la masculin şi 292 în feminin.

La ultima ediţie de la Torun (2021), cea mai bună performanţă a fost realizată de Daniela Stanciu, locul cinci la săritura în înălţime.

Citește si...

România a învins Serbia şi s-a calificat în grupele principale

Ionuț Popa

Rezultatele etapei a 8-a în Divizia A1

Mircea M

Câștigătoarea EURO 2024 va încasa 8 milioane de euro

Ionuț Popa

Toate reacțiile după tragerea la sorți a grupelor EURO 2024!

Redacția

România și-a aflat adversarele de la EURO 2024!

Mircea M

Rezultatele de vineri la Campionatul Mondial

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More