Decizia FIVB în cazul jucătoarei ALEXIA CĂRUȚAȘU

by Redacția
Alexia Căruţaşu, voleibalista anului 2021 în România

Federația Internațională de Volei (FIVB) a anunțat joi, 31 martie 2022, verdictul în cazul cererii formulate de jucătoarea Alexia Căruțașu, având ca obiect schimbarea federației de origine.

Comitetul Executiv al FIVB a aprobat petiția, astfel că de acum ea aparține de Federația de Volei din Turcia. După cum a informat forul mondial, ea va putea evolua pentru naționala acestei țări începând din 10 ianuarie 2024, cu condiția să fie singura jucătoare naturalizată din lotul prezent la competiție.

Decizia FIVB va fi atacată de FR Volei la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, informează Federația Română de Volei.

”Am aflat cu surprindere despre verdictul FIVB, decizie care creează un precedent periculos pentru toate naționalele de volei. Nu vom renunța și vom lupta până la capăt pentru Alexia Căruțașu și de aceea vom contesta hotărârea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”, a declarat președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

 

Alexia Căruţaşu, voleibalista anului 2021 în România

Născută în 2003, Căruțașu a debutat la CSM Bucureşti în 2019 a fost desemnată voleibalista anului 2021, după ce tot ea a primit distincția și în 2020.

Cel mai important trofeu cucerit de aceasta este Challenge Cup în 2021, cu Yeşilyurt Istanbul, după finala cu Volei Alba Blaj.

Citește și...