Dedu: Clasamentele sunt îngheţate, sunt valabile rezultatele de pe teren

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, decizia care s-a luat azi în ședința Consiliului de Administraţie. Hotărârea vine după multe controverse în sportul de pe semicerc. Pentru departajarea echipelor cu acelaşi număr de puncte şi stabilirea clasamentului final aplicarea regulii conform rezultatelor directe.

Fără campioane în handbalul ROMÂNESC

„Clasamentele sunt îngheţate, sunt valabile rezultatele de pe teren, numai că există două tipuri mari de clasamente, clasament intermediar, aşa cum este acum pe site, şi clasament final. Clasamentul final are nişte caracteristici şi se referă în primul rând la echipele care au acelaşi număr de puncte. Primul criteriu de departajare la finalul campionatului în caz de număr egal de puncte este victoria directă sau victoriile directe. A fost o întreagă discuţie legată de chestia asta şi am ajuns la un numitor comun şi asta se va pune în aplicare”, a declarat Dedu pentru AGERPRES.

După votul celor 16 membri din Consiliul de Administrație s-a stabilit că nu se vor acorda titluri de campioană nici în Liga Zimbrilor, nici în Liga Florilor. În cupele europene se va merge pe clasamentul actual, după criteriile intermediare (10 – 6 la voturi).

SCM Rm. Vâlcea, campioana din sezonul trecut, va merge în Liga Campionilor, iar pentru CSM București Federația va trebui să ceară un wild-card. Minaur Baia Mare și Gloria Buzău vor evolua în Cupa EHF.

Membrii Consiliului de Administrație au aprobat ca ediția 2019 – 2020 a Cupei României să se desfășoare la devutul noului sezon competițional 2020 – 2021, dacă va fi posibil.

[themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”stiri” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column][themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”fotbal” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column]

Citește si...

Joc dificil pentru gorjence, la Brașov

Vasile.M

Minaur joacă azi în fief-ul campioanei

Mircea M

Dunărea Brăila a câștigat la Zalău

Mircea M

Minaur învinsă la limită de Corona Brașov

Mircea M

CSM Târgu Jiu, o nouă confruntare europeană în acest weekend

Vasile.M

Un club din România are mari probleme financiare. Jucătorii sunt neplătiți de 5 luni

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More