Dedu-Vărzaru acuzați că au trucat examenele pentru arbitrii

În plină campanie electorală pentru alegerile din 28 aprilie de la Federația Română de Handbal, a izbucnit un scandal despre vicleniile din acest sport, dar mai ales despre arbitraje.

Constantin Din, fostul arbitru, candidează pentru șefia FRH, iar, recent, într-o emisiune online, a dezvăluit fapte din lumea arbitrajului din handbalul românesc, cu țintă directă către cei doi conducători FRH, președintele Alexandru Dedu și secretarul general Cristina Vărzaru.

”Examenele arbitrilor, la partea teoretică, cred că 90% dintre arbitri aveau rezultatele, răspunsurile. În schimb la partea fizică, testele sunt modificate: timpii sunt modificați pentru a putea promova cât mai mulți arbitri. Baremurile sunt micșorate pentru a promova cât mai mulți arbitri”, a spus Constatin Din pentru puterea.ro

Constantin Din: ”Au fost echipe cărora li s-a solicitat taxă de protecție lunară” 

Totodată, Din a precizat că : ”au fost echipe, și-mi asum ce spun, au fost echipe cărora li s-a solicitat taxă de protecție” și ”nu știu dacă asta ați auzit-o până acum. Taxă de protecție lunară!”.

Declarația acestuia este incredibilă, mai ales că vine din partea unui fost arbitru de handbal. În același timp, Constantin Din identifică și cine sunt la cârma acestor fapte din handbalul românesc. ”Sistem ticălos, sistem corupt, e un sistem de care actuala federație, actuala conducere a federației a știut lucrurile astea și cu toate astea l-a acceptat”, a mai spus Din pentru sursa citată mai sus.

Dedu la somat pe Din chiar pe pagina FRH: Să aducă dovezile care susțin acuzațiilor de corupție din arbitraj

Declarațiile lui Constantin Din a supărat conducerea, Dedu-Vărzaru care a răspuns la repezeală tocmai pe pagina de Facebook a federației.

”Sunt atacuri mult prea grave care afectează munca a mii de oameni din handbal, care trăiesc zi de zi corect, la echipele lor de club, împreună cu colegii lor de arbitraj, la toate nivelurile, încercând să crească pentru binele întregului handbal românesc. (…) Președintele FRH, Alexandru Dedu, îl somează pe domnul Constantin Din să aducă dovezile care susțin aceste acuze și să le prezinte direct organelor competente ale Statului care se ocupă de corupție”, se menționează în replica postată de tandemul Dedu-Vărzaru.

Alexandru Dedu a preluat, în 2014, șefia FRH cu sprijinul direct al fostului lider PSD Victor Ponta, iar cel de al doilea mandat l-a obținut în 2018 cu voturile arbitrilor și observatorilor, dar și a foștilor arbitri și observatori.

 

Sursa puterea.ro

Citește si...

Cupa României la volei feminin se joacă în weekend la Mioveni

Oana B

Minaur joacă azi în fief-ul campioanei

Mircea M

Gorjencele şi-au aflat adversara din sferturile Cupei României

Vasile.M

Minaur va juca în sferturile de finală cu Bregenz Handball (Austria)

Ionuț Popa

S-au stabilit sferturile Cupei României la handbal feminin

C. Sabău

Pentru al doilea an consecutiv, U-Banca Transilvania câștigă Cupa României!

Oana B

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More