Dinamo s-ar putea muta în Ungaria din cauza unei reguli a Federaţiei

Șefii lui Dinamo amenință că mută echipa în Ungaria, după ce federația a decis să reducă drastic numărul jucătorilor extracomunitari pe care îi poate folosi o formație. Clubul este afectat de ultima decizia a FRH, care prevede ca echipele din Liga Naţională să aibă maximum trei jucători extracomunitari în lot. Dinamoviştii iau în calcul mutarea clubului în Ungaria, informează TVR Sport.

Scandal de proporții în handbalul românesc!

Varianta lansată de team managerul Ovidiu Semen vine după ce Federaţia Română de Handbal a decis ca formaţiile din România să poată avea în componenţa lotului maxim trei jucători extracomunitari.

Dinamo are opt astfel de handbalişti şi este una dintre cele mai afectate echipe.

„Dacă nu se reuşeşte schimbarea acestei decizii, ne gândim ca din sezonul viitor să nu mai participăm în campionatul românesc şi să participăm într-unul dintre campionatele din ţările înconjurătoare, cel mai probabil în Ungaria. De ce Ungaria? Avem un lobby foarte bun acolo, după ce Marian Cozma a jucat ani buni acolo. Avem şi o relaţie foarte bună cu clubul Veszprem. Am luat deja legătura cu federaţia maghiară şi încercăm să găsim o soluţie”, a spus Ovidiu Semen la TVR.

Jucătorii străini de la Dinamo au criticat şi ei ultima decizie luată de Federaţia Română de Handbal, iar preşedintele forului, Alexandru Dedu, a stârnit numeroase reacţii negative din partea fanilor dinamovişti.

Dinamo s-a calificat în optimile Ligii Campionilor, după ce i-a învins în ambele manşe pe portughezii de la Sporting Lisabona, scor 26-25, respectiv 26-24. În următoarea fază, bucureştenii vor întâlni una dintre cele mai puternice formaţii din Europa, Paris Saint-Germain.

Sursa tvr.ro

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV